У Львові зафіксували перший підтверджений випадок захворювання на коронавірус, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Це чоловік 1950 року народження, який повернувся з Німеччини 13 березня.

Інформацію про пацієнта з коронавірусом повідомив головний лікар інфекційної лікарні, позитивний результат підтвердили дві приватні лабораторії у Львові і Києві.

Садовий в ефірі hromadske розповів, що хворий на коронавірус − лікар-стоматолог, який приїхав у лікарню на власній машині, був на домашньому карантині та ні з ким не контактував.

Усього в Україні 27 випадків коронавірусної хвороби: у Чернівецькій області − 15 випадків, Житомирській − 2 випадки, Київській − 2 випадки, Донецькій − 1 випадок, Дніпропетровській − 2 випадки, Івано-Франківській − 1 випадок, у Києві − 3 випадки.


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИЛА КОРДОНИ для іноземних громадян.

У Києві 16 березня зафіксували перші два випадки коронавірусу. Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину та не виходити без нагальної потреби із дому. З 17 березня у Києві обмежили роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.