У Києві 16 березня лабораторно підтверджено два випадки COVID-19, повідомляють у МОЗ. «Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування. Один пацієнт протягом інкубаційного періоду повернувся з Франції».

За даними Міністерства охорони здоровя, в Україні зафіксували 7 підтверджених випадків інфікування COVID-19, з них один – летальний (13 березня 71-річна жінка у Житомирській області померла).


ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Містян закликають не панікувати, а відповідально дотримуватись режиму карантину. З 17 березня у Києві обмежать роботу закладів громадського харчування і ТРЦ.

Київ не закриватимуть на в’їзд і виїзд через карантин, обмеження щодо пересування людей між Києвом та іншими містами мають рекомендаційний характер, запевняють у КМДА. 

На час карантину штрафуватимуть власників київських магазинів, продавці у яких працюють без масок. Перевірки магазинів проводитимуть інспектори Держпродспоживслужби.

Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

За останніми даними, у світі понад 130 тисяч людей заразились коронавірусом, найбільше хворих у Китаї (понад 80 тисяч), на другому місці − Італія (15 тисяч). Всесвітня організація охорони здоровя ОГОЛОСИЛА ПАНДЕМІЮ коронавірусу.