У Дніпропетровській області зафіксували перші два випадки зараження коронавірусом Covid-19. Про це повідомили у Дніпропетровської обласній державній адміністрації.

«Маємо два лабораторно підтверджені випадки захворювання COVID-19. Пацієнти наразі отримують всю потрібну допомогу», — розповів голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Пацієнти, у яких виявили коронавірус, нещодавно повернулися з-за кордону. Зараз їхній стан здоров’я стабільний, почуваються добре.

Наразі медики виявляють усі контакти, які могли мати хворі, аби обстежити цих людей та забезпечити їхню ізоляцію.

В області визначені дві госпітальні бази: Дніпровська міська лікарня №21 та Криворізька інфекційна лікарня. Загалом вони – на 430 ліжок.


В Україні станом на 20:00 19 березня підтверджено 21 випадок Covid-19. За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано всього 17 позитивних результатів на Covid-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1), Івано-Франківська (1) області та м. Київ (2).

За результатами досліджень регіональних лабораторій виявлено: Дніпропетровська - 2; Житомирська - 1. Також один випадок підтверджено у Києві.