Київ не закриватимуть на в’їзд і виїзд через карантин, обмеження щодо пересування людей між Києвом та іншими містами мають рекомендаційний характер. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, КМДА не ухвалювала рішення про закриття міста, а скасування міжміського та залізничного сполучення − це питання до Кабінету міністрів.

«[Обмеження пересування між містами] має лише рекомендаційний характер. Враховуючи те, що буде закрита значна частина розважальних і торгових центрів, це стримає потік людей. Ми наполегливо рекомендуємо виходити з дому лише для роботи, у магазин, аптеку чи лікарню. Більше з дому не виходити, максимально обмежити соціальне спілкування і контакт, включаючи родичів», − наголосив Поворозник.

У Києві з 17 березня обмежать роботу закладів громадського харчування і ТРЦ через карантин: працюватимуть лише аптеки, банки та заправки.

За порушення правил КМДА передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність: зокрема про статті 113 («Диверсія»), 137 («Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей») і 325 («Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням») Кримінального кодексу України.


ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.


Уряд ЗАПРОВАДИВ КАРАНТИН в Україні на три тижні у зв’язку з поширенням коронавірусу, а у Києві − з 12 березня до кінця місяця. З 15 березня держава на два тижні ЗАКРИВАЄ КОРДОНИ для іноземних громадян.

В Україні офіційно підтвердили п'ять випадків зараження коронавірусом: 13 березня 71-річна жінка у Житомирській області ПОМЕРЛА, ще двоє хворих − у Чернівецькій області.