Українських моряків, яких російські силовики затримали під час захоплення трьох кораблів у районі Керченської протоки, відправили у слідчий ізолятор «Лефортово» у Москві. Про це повідомив адвокат моряка Романа Мокряка Джеміль Темішев.

«Моряки вже в Москві. Колеги з Лефортово повідомили. Сьогодні через «технічні заходи» Лефортово практично було зачинене. А ми в Сімферополі не змогли зайти до своїх підзахисних, оскільки з ними нібито проводилися якісь заходи», – повідомив адвокат.

Російська омбудсмен Тетяна Москалькова розповіла, що їй невідомо про причини транспортування, пише «Громадське».

«Я не спростовую інформацію про те, що моряків таки перевезли до Москви. Але інформації про причини транспортування не маю. Я зроблю офіційний запит слідчому і, отримавши відповідь, зможу надати більше інформації. Я також не виключаю можливість процесуального проведення службового розслідування федеральними слідчими», – розповіла Москалькова.

Скількох українців відправили у СІЗО, нині невідомо.


 25 листопада, на виході з Керченської протоки російські силовики відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗСУ.

 За офіційними даними прес-служби української Генпрокуратури, затримали 24 українських моряків, троє із них перебувають у лікарні.

 З 26 листопада в Україні запровадили воєнний стан. Детальне пояснення, що значить запровадження воєнного стану, читайте тут.

 27 листопада заарештували 15 моряків, затриманих російськими прикордонниками під час атаки українських суден у районі Керченської протоки.

 28 листопада заарештували ще 9 українських моряків.

Обкладинка: Wikipedia