27 листопада Київський районний суд Сімферополя в анексованому Росією Криму обирав запобіжні заходи для українських моряків. Про це пише «Крим.інформ».

Ухвалили рішення стосовно 12 моряків, затриманих російськими прикордонниками під час атаки українських суден у районі Керченської протоки.

Суд постановив утримувати під вартою два місяці, до 25 січня 2019 року:

Володимира Варімеза;

Сергія Цибізова;

Андрія Оприска;

Віктора Беспальченка;

Юрія Будзила;

Сергія Попова;

Михайла Власюка;

Володимира Терещенка;

Богдана Головаша;

Романа Мокряка;

Сергія Чулібу;

Владислава Костишина.

Кільком затриманим уже пред’явили звинувачення – скоєння злочину, передбаченого частиною 3 статті 322 Кримінального кодексу РФ – порушення державного кордону Російської Федерації.

У середу, 28 листопада, російський суд продовжить розгляд справ українських моряків.

UPD 20:48: Керченський міський суд визначив запобіжний захід ще трьом морякам. Усі вони заарештовані на два місяці за тим же звинуваченням, що й інші.

Найімовірніше, йдеться про моряків, які отримали поранення в результаті затримання російськими прикордонниками українських кораблів, та досі перебували у лікарні в Керчі.

Це Андрій Артеменко, Андрій Ейдер та Василь Сорока.


 У неділю, 25 листопада, на виході з Керченської протоки російські силовики відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗСУ.

 За офіційними даними, затримали 23 українських моряків, троє із них перебувають у лікарні.

 З 26 листопада в Україні запровадили воєнний стан. Детальне пояснення, що значить запровадження воєнного стану, читайте тут.

Обкалдинка: Київський районний суд Сімферополя