Після оголошення страйку на двері адміністративного корпусу Національного медуніверситету імені О. Богомольця, на бульварі Шевченка, повісили ланцюг. Про це повідомляє УНН.

Також на будівлі висять плакати з написами «НМУ проти свавілля», «Страйк НМУ проти свавілля Супрун», «Кабмін, звільни Супрун».

«Страйк оголошено у зв’язку з безпрецедентним брутальним та незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров’я України в незалежність та самоврядність НМУ імені О. О. Богомольця, що є грубим порушенням частини 3 ст. 2 Закону України «Про вищу освіту», Конституції України та інших актів законодавства, що гарантують автономію вищих навчальних закладів в Україні», – йдеться у поясненні причин страйку, розміщених на дверях.

З понеділка 26 лютого в університеті Богомольця повністю зупиняється навчальний процес на невизначений час. Голова комісії профкому університету Олександр Соколенко закликав студентів ігнорувати оголошення про страйк і йти на пари.

 20 лютого Міністерство охорони здоров’я відсторонило від виконання обов’язків ректорку Національного медичного університету імені О. Богомольця Катерину Амосову через зрив іспиту зі стоматології. Для нового виконувача обов’язків ректора у ВНЗ заблокували вхід.

Викладацький склад університету наголошує, що саме їм належить право обирати керівництво університету. Також в університеті звинувачують МОЗ у намаганні провести іспит «Крок» в обхід тендерних процедур. У МОЗ, своєю чергою, заявили, що керівництво університету примушує студентів та науково-педагогічних працівників розпочати страйк.

Фото: УНН