Студенти Національного медичного університету імені Богомольця блокують вхід до ВНЗ, відмовляючись пропускати новопризначеного виконувача обов’язків ректора Михайла Захараша. Про це повідомляє «Громадське».

У блокуванні беруть участь близько 30 студентів. Представники МОЗ викликали поліцію.

20 лютого Міністерство охорони здоров’я  відсторонило від виконання обов’язків ректорку Національного медичного університету імені О. Богомольця Катерину Амосову через зрив іспиту зі стоматології.

«Згідно з графіком, погодженим МОЗ України, 20 лютого 2018 року одночасно по всій країні у всіх закладах вищої освіти, які готують лікарів-стоматологів, мав відбутися ліцензійний інтегрований іспит «Крок 1. Стоматологія», — йдеться у повідомленні.

Однак у зв’язку з відсутністю договору між Центром тестування та Національним медичним університетом студенти 3 курсу стоматологічного факультету НМУ не мали змоги скласти обов’язковий для продовження навчання іспит «Крок 1. Стоматологія».

Своєю чергою Амосова заявляє про тиск з боку МОЗ.

«Мене відсторонили за відмову примусово з боку заступника міністра Олександра Лінчевського здійснити протиправні дії, а саме — без тендерів закупити для університету ліцензійне тестування», — заявила Амосова.

Студенти, що блокують вхід, у зриві іспиту звинувачують Центр оцінювання від МОЗ. Ректорат і ректор, за їхніми словами, «зробили усе для того, щоб тестування провели».