Серію лекцій, воркшопів і зустрічей Svidomo Made влаштують 30 листопада та 1 грудня у FEDORIV Hub. Мета заходу – змінити споживацькі звички та розповісти про екологічний та економічний слід речей. Подію організовує команда проєкту Made in Ukraine.

Svidomo made – це перший івент від Made in Ukraine на тему свідомого споживання, що охоплює лекторій і маркет етичних брендів.

Весь захід поділений на три частини. У зоні лекторію проведуть дискусії та виступи. У зоні майстер-класів навчать робити домашні пральні засоби, малювати аквареллю, збирати букети із сезонних квітів і трав. У зоні виробників представлять екологічні та етичні бренди, що працюють на території України, дбають про довкілля, своїх співробітників і прозорі мережі поставок.

Теми лекторію:

 «У якому стані перебуває законопроєкт про відмову від пакетів і чи є шанс ухвалити його найближчим часом»;
 «Хто має відповідати за прибирання Карпат?»;
 «Як захистити Україну від сміття?» – лекція засновниці «Україна без сміття» Євгенії Аратовської;
 «Бійка за пакування! Як виробники намагаються впроваджувати компостовану та поворотну упаковку і хто їм заважає. Досвід брендів De la Mark, eat easy, Natureal»;
 «Хто такі fashion-sustainable бренди, де їх шукати» і «Як не віддавати останні гроші, купуючи їх». Лекції від Марії Маслій та Анни Панікарчук;
 «Досвід апсайклінгу» від Ксенії Шнайдер;
 «Як не потрапити в рабство, виїжджаючи працювати за кордон».

Модерують дискусії Ольга Котрус, Юлія Савостіна, Мирослава Ульяніна, Лала Тарапакіна, Ольга Стрельцова, Марина Горобей і Лада Полтавська.

Вартість квитків на подію: 200 гривень за день, 300 гривень – два дні.

«Чи шкодить виробництво або транспортування цієї продукції довкіллю? Чи не тестували її на тваринах? Чи отримали люди, які виробляли цю продукцію, гідну платню? Чи не порушували їхні права? Купуючи або не купуючи річ, ми підтримуємо певні цінності. І тому кожне рішення про покупку варто ухвалювати свідомо», – розповідають про ідею Svidomo Made організатори.

Повна програма
Квитки

 Svidomo Made – ініціатива, яку Made in Ukraine впроваджує разом з IOM Ukraine за підтримки USAID Ukraine – USAID Україна.


Матеріал підготовлено за підтримки Made in Ukraine