Компанія Google перейменувала чат-бот зі штучним інтелектом Bard на Gemini, а також випустила окремий застосунок для Android, на заміну «Google Асистенту».

Клієнти зі США можуть придбати підписку на доступ до Gemini Advanced за 19,99 долара на місяць. Підписники отримають два терабайти хмарного сховища, які зазвичай коштують 9,99 долара на місяць, незабаром також відкриють доступ до Gemini в Gmail і пакеті підвищення продуктивності Google.

Gemini Advanced працює на більш потужній моделі штучного інтелекту під назвою Ultra 1.0, яка краще справляється з програмуванням, логічними міркуваннями, творчістю, а також розуміє контекст із попередніх розмов.

Наразі Gemini Advanced доступний англійською мовою в понад 150 країнах, з часом його обіцяють розширити на більшу кількість мов. У майбутньому планують поліпшити можливості програмування, аналізу даних і роботи з різними типами контенту.

Компанія Google також представила мобільний застосунок Gemini для Android. Користувачі iOS можуть використовувати чат-бот Geminy в застосунку Google упродовж декількох тижнів. Мобільна версія застосунку може приймати текстові й голосові команди, а також аналізувати завантажене зображення або скриншот екрана.

Наприклад, користувач може сфотографувати спущене колесо й попросити інструкції дій або згенерувати власне зображення для запрошення на вечерю чи попросити допомоги в написанні текстового повідомлення.

 

У грудні 2023 року Google представила свою «найпотужнішу» модель генеративного штучного інтелекту Gemini, яку вже інтегрували в чат-бот Bard. У компанії кажуть, що модель перевірили через низку стандартних галузевих тестів, і в шести з восьми з них Gemini Pro нібито перевершила GPT–3.5 від OpenAI.

   

Google анонсував чат-бот на основі штучного інтелекту Bard у лютому 2023 року, який став конкурентом ChatGPT від OpenAI. Чат-бот на основі ШІ від Google став доступним в Україні всередині липня. Ми розповідали про чат-бот Bing від Microsoft, який планує наздогнати конкурентів, а також «темну» сторону пошуковиків.