Компанія Google представила свою «найпотужнішу» модель генеративного штучного інтелекту Gemini, яку вже інтегрували в чат-бот Bard.

У компанії кажуть, що модель перевірили через низку стандартних галузевих тестів, й у шести з восьми з них Gemini Pro нібито перевершила GPT–3.5 від OpenAI.

«Він продемонстрував кращу продуктивність у Massive Multitask Language Understanding, одному з основних стандартів для вимірювання великих моделей ШІ, й у GSM8K, що вимірює математичне мислення учнів початкової школи», – пояснюють у компанії.

YouTube-блогер Марк Робер провів тест для Bard із Gemini Pro, спробував створити «найдетальніший» паперовий літачок

Gemini інтегрують у Bard у два етапи: там уже зʼявилася версія Gemini Pro англійською мовою, а на початку 2024 року представлять Bard Advanced, що надасть доступ до Gemini Ultra. ШІ-модель оптимізували в трьох варіантах: Ultra, Pro й Nano.

Наразі Bard із Gemini Pro надає текстові підказки, незабаром зʼявляться підтримка й інших можливостей. Спочатку ШІ буде доступний лише англійською мовою в понад 170 країнах, зокрема, в Україні.

   

У лютому 2023 року Google анонсував чат-бот на основі штучного інтелекту Bard, який став конкурентом ChatGPT від OpenAI. Чат-бот на основі ШІ від Google став доступним в Україні всередині липня. Ми розповідали про чат-бот Bing від Microsoft, який планує наздогнати конкурентів, а також «темну» сторону пошуковиків. Крім того, перевірили Bard на російські фейки й протидію пропаганді.

обкладинка: Google