В Україні розробили Telegram-бот PetrolAlertUA, який повідомляє про наявність на АЗС пального в будь-якому місті країни.

Бот відслідковує наявність пального на АЗС і повідомляє підписників, надсилаючи їм назву станції, адресу й тип пального: бензин, дизель або газ.

Наразі PetrolAlertUA опрацьовує дані з мереж WOG, OKKO, ANP та SOCAR.

«Через дефіцит пального довелося використовувати застосунки мереж АЗС і карту «ЛУН Місто» для пошуку станцій [...] Але такий спосіб виявився трохи не зручним: доводилося постійно «сидіти» на картах і регулярно проклікувати всі станції», – розповів AIN.UA автор проєкту Роман Багатий.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Щоб побороти дефіцит пального в Україні, призупинили державне регулювання цін. Водночас встановили граничні ціни: дизель має коштувати не більше 58 гривень за літр, а бензин – 52 гривні. Однак поки що ситуація на ринку не стабілізувалася.

В Україні планують створити національну мережу АЗС, її оператором має стати «Нафтогаз». Основу для мережі можуть скласти націоналізовані заправки Glusco, які повʼязували з Віктором Медведчуком. Також до мережі можуть увійти АЗС «Укрнафти», де в «Нафтогаза» мажоритарна частка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі