В Україні планують створити національну мережу АЗС, повідомив у інтервʼю Інтерфакс-Україна голова правління НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко.

Оператором державної мережі має стати «Нафтогаз». Основу для мережі можуть скласти націоналізовані заправки Glusco, які повʼязували із Віктором Медведчуком. Також до мережі можуть увійти АЗС «Укрнафти», де у «Нафтогаза» мажоритарна частка.

За словами Вітренка, держава не має наміру монополізувати ринок заправок, але планує мати суттєву його частку – між 15 і 30%.

«Дипломатично кажучи, існує певна недовіра до приватних великих мереж АЗС: що є певні змови, що ціни інколи бувають завищеними», – сказав Вітренко.

Мета створення державної мережі – боротися із несправедливо завищеними цінами на пальне.

«Якщо вони (водії – ред.) бачать, що на приватних заправках ціни якісь захмарні, можуть поїхати трохи далі і заправитись на державній станції. Якщо мережа займає 30% ринку, то це вже дає реальну альтернативу людям. В свою чергу, це буде примушувати приватних операторів теж не задирати ціни», – пояснив голова «Нафтогазу».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Щоб побороти дефіцит пального, в Україні призупинили державне регулювання цін. Водночас встановили граничні ціни: дизель має коштувати не більше 58 гривень за літр, а бензин – 52 гривні. Однак поки що ситуація на ринку не стабілізувалася.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі