Facebook почне перевірку всіх постів про новий коронавірус з Китаю, щоб уникнути масового поширення дезінформації, повідомляють у компанії.

Компанія вводить алгоритми для перевірки інформації щодо нового вірусу з Китаю у Facebook та Instagram. Публікації, які містять неправдиву інформацію, будуть приховувати зі стрічки.

Зокрема, це помилкові способи лікування коронавірусу, теорії походження вірусу та способи його поширення. Користувачів, які поширили фейк, будуть попереджати про це.

В Instagram блокуватимуть хештеги, під якими поширюють фейки. Водночас у компанії поширюватимуть перевірену інформацію про те, як захиститися від вірусу та як з ним борються у світі.


У грудні в китайському місті Ухань був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше зясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.

 Згодом у Європі підтвердили перші випадки зараження коронавірусом з Китаю

Україна посилила перевірку в аеропорту «Бориспіль» через коронавірус з Китаю. Пасажирів, які прилетіли з Китаю, перевірятимуть медики.

 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня через поширення коронавірусу з Китаю.

Читайте, що варто знати про новий вірус з Китаю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі