Компанія Apple вибачилась перед клієнтами за те, що вона навмисно сповільнює роботу старих моделей iPhone для «продовження терміну роботи батареї телефона».

У компанії зазначили, що, починаючи з версії iOS 10.2.1 (2016 рік), була оптимізована витрата енергії телефону для запобігання несправностей.

«Клієнти позитивно реагували на iOS 10.2.1, тому що вона успішно знизила кількість випадкових відключень», – зауважили в компанії.

Для вирішення проблем з акумуляторами Apple майже вдвічі знизили вартість їх заміни: з 79 до 29 доларів. Знижка доступна лише для власників iPhone 6 або більш пізнішої моделі, вона буде діяти із січня по грудень 2018 року.

Окрім цього, в компанії обіцяють випустити оновлення iOS, яке дозволить стежити за станом акумулятора.

 На початку грудня користувач Reddit під ніком TeckFire вказав на те, що iPhone 6S зі старою батареєю працює гірше, ніж якщо замінити батарею на нову. Він протестував пристрій і зробив висновок, що уповільнення процесора в старих моделях Apple робить навмисно. Пізніше компанія визнала, що справді це робить, щоб продовжити термін служби старих смартфонів.

Фото: matt buchanan