Американські користувачі Apple поскаржилися до суду на компанію через те, що вона сповільнює роботу старих моделей iPhone, пише Chicago Sun-Times.

Позов подали двоє жителів Іллінойсу разом з мешканцями штатів Огайо, Індіани та Північної Кароліни, які мали низку моделей від iPhone 5 до iPhone 7.

Позивачі стверджують, що «оновлення iOS» цілеспрямовано сповільнюють роботу або «знижують продуктивність» iPhone 5, iPhone 6 та iPhone 7. Таким чином компанія змушує клієнтів купувати нові моделі смартфонів, порушуючи права споживачів.

«Корпорації повинні усвідомлювати, що люди вимогливі, витрачаючи свої зароблені долари на продукт, вони прагнуть, аби він виправдав їхні очікування», – повідомив адвокат Джеймс Влахакіс.

 21 грудня компанія Apple підтвердила, що сповільнює деякі моделі для продовження терміну роботи батареї телефона, передає TechCrunch. 

«Літій-іонні батареї за низької температури зменшують свою здатність справлятися з піковими навантаженнями, гірше тримають харяд та можуть мимоволі вимикатися для захисту електронних компонентів», – повідомили в Apple. 

Тому відповідну функцію запровадили, аби запобігти мимовільним вимиканням пристроїв в таких умовах. Зараз вона є у iPhone 6, iPhone 6s і iPhone SE, а з оновленням iOS 11.2 пошириться і на iPhone 7. 

обкладинка: Drew Coffman