Український бренд Frolov до Дня Незалежності створив мерч для авіаційного бренда Antonov. Це перша офіційна колаборація ДП «Антонов» з українськими дизайнерами.

Увесь прибуток від продажу речей передадуть на відбудову найбільшого транспортного літака у світі Ан-225 «Мрія», який росіяни знищили в лютому 2022-го під час спроби захопити аеродром у Гостомелі.

До колекції ввійшли світшот, худі й футболки трьох дизайнів. Світшот і худі мають поєднання білого й сірого кольорів, а капюшон прикрасили синьо-жовтими стрічками, які повторюють ліврею «Мрії».

Над створенням принтів співпрацювали із художником Володимиром Воротньовим. «Центральним графічним символом є цифра сім і три крапки. Вони відображають те, що відрізняє «Мрію» від будь-якого іншого літака у світі: шість двигунів (по три на кожному крилі) й семиколісне шасі», – кажуть у Frolov.

Усі речі з колекції повністю вироблені в Україні, на трикотажній фабриці «Роза». Колекцію можна придбати на сайті Frolov і ЦУМ. Приміряти речі з колекції також можна буде в попап-корнері в ЦУМ до 24 вересня.

   

За інформацією «Укроборонпрому», відновлення літака «Мрія» коштуватиме більше трьох мільярдів доларів і триватиме понад пʼять років. «Мрію» планують відбудувати за кошти міжнародної авіаційної спільноти й іноземних інвесторів, зокрема готовий долучитися мільярдер і засновник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон.

Архітектори також розробили концепт пасажирського аеропорту «Мрія» в Гостомелі. Авторка проєкту запропонувала зробити цей аеропорт «потужною противагою» аеропорту «Бориспіль».

   

Український бренд одягу Frolov заснував у 2015 році дизайнер Іван Фролов. Образи від бренда носять Dua Lipa, Doja Cat, Lisa (Blackpink), Coco Rosha, Ashley Benson. У січні 2023-го Beyonce виступила в сукні від Frolov на закритій вечірці в Дубаї.