Проєкт будівництва нового літака «Мрія» вже в роботі, повідомив нардеп, голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія.

За словами Арахамії, це буде оновлений літак на базі сучасного цифрового обладнання. Із модернізацією «Мрії» готовий допомогти мільярдер Річард Бренсон – засновник компанії Virgin Galactic.

Також Бренсон висловив готовність співпрацювати з Україною в космічній сфері.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Річард Бренсон, засновник компанії Virgin Galactic, побував у Гостомелі, де цікавився аеродромом «Антонов» і можливостями його відновлення.

Аеропорт став однією з перших цілей росіян під час повномасштабного вторгнення 2022 року. Саме там на момент вторгнення перебував на ремонті флагман української авіації АН-225 «Мрія». Його знищили окупанти під час штурму аеропорта.

За інформацією «Укроборонпром», відновлення літака «Мрія» коштуватиме більше 3 мільярдів доларів і триватиме понад 5 років. «Мрію» планують відбудувати за кошти міжнародної авіаційної спільноти й іноземних інвесторів. Для цього ДП «Антонов» створює Міжнародний фонд відродження Ан-225 «Мрія».

Архітектори також розробили концепт пасажирського аеропорту «Мрія» в Гостомелі. Авторка проєкту запропонувала зробити цей аеропорт «потужною противагою» аеропорту «Бориспіль».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі