Бренд Etnodim випустив благодійний дроп до річниці Революції на граніті.

Це стрічки з надписом «Воля», схожі на ті, які носили протестувальники. До колекції ввійшли стрічки червоного й синього кольору.

Придбати їх можна на сайті бренда чи в київському магазині за адресою Верхній Вал, 58/28. Одна стрічка коштує 1200 гривень. Усі кошти з продажів Etnodim передасть на ЗСУ.

Архівні фото, надані брендом Etnodim

Новий дроп має на меті також нагадати українцям про шлях до Незалежності, додає команда бренда: «Стрічка – елемент українського народного вбрання. Революційна стрічка – один із символів боротьби за незалежність нашої країни».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Революція на граніті відбулася 32 роки тому, із 2 до 17 жовтня 1990 року на майдані Незалежності, який раніше звався площею Жовтневої революції. Студентська молодь голодувала, щоби виступити підписання проти союзного договору й проросійського напряму.

Одним із гасел Революції на граніті стало: «Я згоден покласти життя на вівтар вільної України». Цю революцію називають першою українською революцією новітнього часу. Саме під час Революції на граніті один із протестувальників написав на аркуші «Майдан Незалежності» й закріпив у наметовому містечку, тоді цю назву зафіксували вперше.


До Дня вишиванки бренд Etnodim створив колекцію за мотивами картин Казимира Малевича, Олександри Екстер й інших українських художників.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі