Бренд Etnodim створив колекцію вишиванок за мотивами картин українських художників Казимира Малевича, Олександри Екстер, Іван-Валентина Задорожного, Олександра Саєнка, Івана Приходька, Юлії Гушул, Ганни Собачко-Шостак, Василя Корчинського.

До художньої колекції увійшли сім вишитих суконь, шість вишиванок і лляна камізелька (жилетка). Її створили до Дня вишиванки, який відзначають 19 травня.

Лляний сарафан з аплікацією та вишивкою Malevych нагадує роботи Казимира Малевича, який працював у стилі супрематизму. Прямі геометричні фігури прослідковуються у верхній частині виробу та по низу сарафану.

Коротка сукня Ekster із довгими широкими рукавами складається з яскравих тканин, чітких та різких ліній.

Два плаття-міні із вишивкою Prykhodko– жовте і блакитне – натхненні роботами художника Івана Приходька.

Довга біла сукня з фантазійними квітами Sobachko виконана у кольорах, притаманних стилю художниці Ганни Собачко-Шостак, яка представляла народний футуризм.

Сукня-сарафан з поясом із китицями та сорочка із коротким рукавом Gushul створені за мотивами картин Юлії Гушул.

Лляні вишиванки Korchynskyi, представлені в бежевому і зеленому кольорах, зберігають мотиви робіт художника Василя Корчинського, зокрема лаконічність і вишуканість витинанки, його улюбленої техніки.

Сорочка із довгими рукавами Saenko натхненна мозаїками художника-графіка, де він зображував природу (на сорочці зробили принти із лелеками та листям очерету).

Лляна сукня із рукавами-ліхтариками і камізелька Zadorozhniy наслідує композицію художника Валентина Задорожного, який працював у стилях реалізму і неофольклоризму.

Художню колекцію Etnodim можна придбати на сайті бренду та у магазині за адресою Верхній Вал, 58/28. Частину прибутку бренд спрямує на допомогу ЗСУ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В колекціях бренду Etnodim також є вишиванки, присвячені Розстріляному Відродженню, Криму, «Квітам України», київським каштанам і унікальній українській мозаїці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі