Ми вже розповідали про б’юті-тренди, які будуть актуальними 2020 року. А сьогодні зібрали поради модних експертів, що купувати, аби бути стильним у новому році.

Яна Бучко

фешн-консультантка


Костюми

У 2020 році актуальними будуть кілька абсолютно нових трендів і багато тих, які сміливо з 19-го переходять у 20-ті. Наприклад, костюми можна знову побачити в колекціях багатьох брендів. Тільки у 2020 році це радше будуть костюми-трійки крою 70-х. Костюмний жилет стає окремим новим акцентом.

Яскраві кольори

Велика увага 2020 року присвячена кольорам. Палітра відтінків бежевого і мікс яскравих монохромних: рожевий, жовтий, помаранчевий, синій, блакитний, яскравий зелений і червоний.

Шорти

Шорти теж залишаються в кількох варіаціях – короткі та бермуди. Серед свіжих трендів – акцент на зону стегон.

Переходять у 20-ті також тренди на джинси, тренчі та драпіровані сукні.

Василь Бондаренко

стиліст


Ультракороткі шорти

За стилістикою ці шорти схожі на труси-боксерки, і що коротше, то краще. Варіант таких шортів найімовірніше можна буде знайти в магазині Urban Outfiters.

Хустинки на шию

На тижнях моди можна було побачити багато хустинок, підв’язаних на шию. І я вважаю це та деталь, яка робить образ завершеним та особливим. Хустку я раджу придбати у вінтажному магазині Парижа Kiliwatch Paris.

Брюки карго

Ця річ із нульових, але комбінувати її варто по-новому. З приталеними лонгслівами та кольоровими анораками. Їх можна буде знайти в Європі у магазині Arket.

Ярослав Лерман

креативний лід у Isobar Ukraine, співавтор телеграм каналу КФЛ та колумніст в L’Officiel


Більше блиску

Це ризиковий, проте актуальний тренд 2020 року. Звісно, треба бути обережним з такими речами. Для себе я вирішив, що принаймні одні блискучі штани в моєму гардеробі з’являться, найімовірніше, чорні. Носитиму в максимально простій компанії: з білою футболкою та білими кросівками.

Квітковий принт

Важливо вибирати речі з максимально великими квітами. Це може бути сукня, сорочка, навіть тренч і бомбер. Головне не забути про баланс між величиною малюнку та силуетом.

Беж

Загорнутись у щось базове теж важливо. Монохромні бежеві образи є доречними та актуальними вже сьогодні, тому раджу придивитись для себе щось у сезон розпродажу. Я, наприклад, хочу купити кілька варіантів у Asthik від Lemaire та Dries Van Noten.

Ще більше анімалістичних принтів

У 2020 році можна продовжити гратися з леопардом та зеброю. І цього сезону розійтися на повну: спробувати поєднати речі одного патерну, що взагалі є окремим трендом.

Марія Ніколаєнко

стилістка, продюсерка студії нативної реклами Zdatni


Джинси кльош з низькою посадкою або унісекс

Джинси кльош з низькою/широкою посадкою або джинси унісекс. Як останній варіант можна сміливо використовувати штани бойфренда. Кльош точно можна знайти у Ksenia Schnaider, а з низькою посадкою – серед вінтажного Moschino.

Жилетки

Розвиваючи тему гендерної нейтральності, не можна не згадати жилети, які круто пасують під жакети чи поверх чоловічої сорочки. По жилет варто йти до чоловічого відділу Zara чи H&M.

Грубе взуття і тотал блек

Стиль Матриці: тотал блек, шкіра, ланцюги та грубе взуття все ще будуть актуальними. Його активно продовжують демонструвати Prada, Versace, Gucci та Bottega Veneta.

Капюшон

До шкіряних тренчів додадуться капюшони. У 2020-му вони взагалі замінять головні убори.

Текст: Наті Авдєєва

Редакторка: Софія Пилипюк

Зображення: Zara, Anna October, Arket, COS, Ksenia Schnaider, Victoria Beckham, Urban Outfitters, Asthik, Asos, Massimo Dutti, Prada, Olenich