Українці сплачують близько 223 гривні за 100 Мбіт/с інтернет, що є одним з найдешевших показників у світі, свідчить дослідження Picodi.

Для дослідження перевірили ціни 364 інтернет-провайдерів у 85 країнах світу. Врахували пропозиції безлімітного домашнього інтернету без телебачення й мобільного інтернету.

У світі найбільше користуються швидкістю 100 Мбіт/с, її пропонують 74 з 85 перевірених провайдерів.

Найбільше за 100 Мбіт/с інтернету сплачують в Норвегії (близько 79,4 долара/місяць), Ісландії (62,1 долара/місяць) й Австралії (61,8 долара/місяць).

Найнижчу вартість сплачують в Росії (5,6 долара/місяць), Україні (6,1 долара/місяць) і Румунії (6,4 долара/місяць).

Провайдери не пропонують швидкість 100 Мбіт/с для країн із високошвидкісним інтернетом (зокрема Іспанії, Китаю, Сінгапуру й Франції).

Також аналітики перевірили, яку швидкість інтернету можна отримати за 20 доларів на місяць (близько 730 гривень).

Перше місце рейтингу зайняла Латвія, де швидкість інтернету 1,2 Гбіт/с можна отримати менш ніж за 20 доларів. Україна ділить друге місце разом із 13 країнами, де швидкість 1 Гбіт/с можна придбати за меншою вартістю. До цього списку країн також потрапили Угорщина, Литва, Польща і Словаччина.

До рейтингу не потрапили 34 країни, серед яких Австралія, Канада, Нова Зеландія, ПАР, Японія й країни Західної Європи.

За даними Picodi, протягом чотирьох років гігабітний інтернет подешевшав у світі в середньому на 15%, а в Україні подорожчав на 20%.

На Філіппінах, у Коста-Риці, Парагваї, Перу й Венесуелі доступ в інтернет зі швидкістю 1 Гбіт/с коштує близько 100 доларів або більше.

   

У березні аналітики компанії Picodi порівняли вартість проїзних у 45 великих містах світу й адміністративних центрах України.  Найдорожчий проїзний у Києві. Далі – Севастополь і Полтава.