Алкоголь навіть у помірних кількостях може прискорювати розвиток хвороби Альцгеймера, ідеться в дослідженні науковців Медичної школи Університету Вейк-Форест, цитує Medical Express.

Дослідники виявили, що алкоголь посилює атрофію мозку, тобто відмирання клітин, а також негативно впливає на метаболізм мозку.

Дослідження проводили на мишах. Протягом 10 тижнів їм давали на вибір воду чи алкоголь. У мишей зросла тривожність і погіршилася памʼять, цитує дослідника з Вейк-Форест Шеннона Маколі Medical Express.

Різка відмова від алкоголю також може вплинути негативно на здоровʼя людини. Зокрема, в організмі починають формуватися амілоїдні бляшки з токсичних білків, які накопичуються в разі хвороби Альцгеймера.

Крім того, навіть помірне вживання алкоголю викликає підвищення рівня цукру в крові й маркерів резистентності до інсуліну, що може впливати на розвиток діабету й серцево-судинних захворювань.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Хвороба Альцгеймера – це найбільш розповсюджена форма деменції (60–80% від кількості всіх випадків), згідно з даними Асоціація хвороби Альцгеймера.


Молодь, яка вживає алкоголь, має більше ризиків для здоров’я, ніж старші люди, стверджують автори дослідження Global Burden of Diseases на базі Університету Вашингтона в Сіетлі, який дає найбільш повні дані про причини хвороб і смерті у світі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі