45% українських міленіалів низько оцінюють місця своєї роботи, свідчить дослідження Gradus Research.

Дослідники кажуть, що українці віком 25–35 років зараз найбільше стресують через те, що найчастіше мають маленьких дітей і активно працюють в умовах війни. Дослідники порівняли результати з рівнем задоволеності роботою в Польщі, Франції, Великій Британії, Іспанії, Італії, Німеччині й Нідерландах.

У Польщі показник незадоволеності роботою серед міленіалів вищий і становить 52%. Найбільше задоволена роботою молодь у Нідерландах (90%).

В Україні найбільше на рівень задоволеності впливають розмір винагороди (24%), work-life баланс (15%) і гнучкий робочий графік (13%). У жодній з досліджених європейських країн немає такого високого запиту на рівень винагороди, кажуть дослідники. Там переважає work-life баланс (далі за важливістю – гнучкий графік і можливість кар’єрного зростання).

Також для українців критерій команди для українців важливий за умови задоволеності оплатою й робочим графіком (для порівняння, запит на гарну команду найбільш важливий у Франції).

Опитування проводили 24–25 жовтня методом самозаповнення анкети для населення у великих містах (більше 100 тисяч людей). У Європі опитування проводили в середині вересня в партнерстві з компанією Lead Network.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Більше половини (66%) опитаних українців відчувають потребу в грошах, а близько третини (31%), свідчать дані, станом на кінець вересня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі