Ресторан української кухні Mriya запустив у Лондоні шеф-кухар Юрій Ковриженко.

Заклад відкрив свої двері для відвідувачів 31 серпня. Працює він у форматі нео-бістро з високою кухнею, але тут «відсутні пафос і «важкий люкс» в інтер’єрі й сервісі».

Команда ресторану складається з українців, які вимушені були переїхати за кордон. 

«Ми бачили й розуміли, що українцям у Лондоні необхідна робота, вони хочуть працювати й бути корисними. Але навіть очікувати не могли, що буде такий ажіотаж. За перші два дні після публікації оголошень про працевлаштування ми отримали понад 200 повідомлень, дзвінків і листів з резюме»,  розповідає співзасновниця Mriya Ольга Цибитовська.

Заклад розрахований на 60 гостей. Дизайн розробляло українське дизайн-бюро Replus Bureau. «Спеціально для ресторану з України до Лондона привезли вироби сучасних українських промислових дизайнерів, предмети мистецтва, а також автентичні сторічні меблі й декор із майстерні архітектурного порятунку Restare. Так комод ХІХ століття, знайдений свого часу в закинутому будинку у місті Львів, потрапив до столиці Об’єднаного королівства. Тепер це дровер офіціанта», – підкреслюють засновники.

Меню Mriya складається з 24 страв. Це страви української традиційної кухні, а також авторські страви шефа Юрія Ковриженка. Серед них – борщ, котлета по-київськи й соління.

Також у меню є салат «вінегрет» з раковими шийками, кнеля з судака на моркв’яному пюре з раковим біском, крученики з чорносливом, кабачкові оладки зі страчателою, голубці у квітках цукіні, качина грудка з яблучним тартом і вишневим соусом, медовик і маковий торт.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Головний редактор The Village Україна Ярослав Друзюк поспілкувався з шеф-кухарем і співзасновником Mriya й розпитав його про гастрономічну дипломатію й українську кухню для аудиторії Великої Британії. Читайте велике інтерв’ю тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі