Подільський коктейльний бар Talkies Bar створив нове меню, натхненне мистецькими напрямами. До нього ввійшли 12 напоїв, кожен із яких відповідає певному стилю: від класицизму й імпресіонізму до фовізму та кубізму. Щоб створити незвичайні коктейлі, команда бару заглибилась в епохи розвитку живопису та додала власне модернове українське бачення. 

20% прибутку від кожного коктейлю з авторського меню передаватимуть у фонд допомоги армії Shields Ukraine.

ЯК Автори ОТОТОЖНЮВАЛИ КОКТЕЙЛІ ТА стилі?

Валерій Пронькін, бар-менеджер

Авангардизм

«Я обрав цей стиль, бо він виходить за межі академічного мистецтва. В авангардизмі немає правил, стандартів, а художник висловлюється так, як відчуває. Це схоже на мене, бо я завжди стараюсь робити не так, як заведено».

У напої поєднали базові коньяк і бренді, але вдосконалили смак, додавши сіль. Солоність підкріпили лікером із грапи, трояндової води та попкорну власного виробництва. Щоб збалансувати та підсушити смак, додали вермут. 

Олексій Сердюк, бартендер

Кубізм

«Кубізм створили два художники: Пабло Пікассо та Джордж Брак. Основна ідея – використання геометричних фігур: квадратів, трикутників, кіл. Цей стиль існує сам для себе, а не для зображення дійсності. Кубізм – це нестандартні рішення, нестандартні відображення, нестандартні смаки. Саме тому для приготування я обрав незвичайний метод – мілк панч».

Основною ідеєю коктейлю є наявність круглих інгредієнтів – томату й полуниці. Цікавою деталлю буде кріп, який додасть смаку умамі. 

Альона Янкова, бартендер

ІмпресІонізм

«Цей стиль про щось легке, про миттєвість, яка не має сенсового навантаження. Це легкість, світ у русі, мить. Художники-імпресіоністи передавали мить, яка вразила».

Коктейль вдався легким, а блакитний колір є відсиланням до художників-імпресіоністів, які любили використовувати його у творчості. 

Максим Баштовенко, бартендер

Символізм

«Царство мрій і фантазій. Символісти часто використовували міфічні та біблійні сюжети, алегорії та символи. Найцікавіше те, що вони інколи навіть не знали, про що пишуть».

Для втілення автор вибрав два українські образи: соняшник, символ добробуту, і лісову мавку, міфічний символ. Коктейль вдався пишним, середньої міцності, кисло-солодким, ягідним, з посмаком насіння соняшника, настояного на бренді.

Олег Воронін, бар-бек

Класицизм

«Класицизм виник у 17 столітті у Франції, а джерела його йдуть від античної Греції та Риму. Мені подобається цей стиль тим, що художники вважали еталоном краси людину, ідеалізували її. Я погоджуюся з таким підходом».

Напій є твістом на класичний італійський коктейль «Мілано Торіно», у який автор додав трохи Греції.


Коли

17:00–23:00 (з середи по пʼятницю)

16:00–23:00 (вихідні)

Де

вулиця Межигірська, 3/7


Більше мистецьких коктейлів від Talkies Bar

Матеріал підготовлено за підтримки Talkies Bar