Київська броварня Underwood та Integralist випустили лінійку безалкогольних лимонадів із канабідіолом (CBD), який міститься у канабісі.

У кожній банці є 40 міліграмів ізоляту CBD, який легалізували в Україні в 2021 році. Лінійка має три смаки: манго з ананасом, апельсин із чилі та бергамот з гібіскусом.

Канабідіол – одна з сотні хімічних сполук, які містяться в канабісі. Ізолят канабідіолу, зокрема в лимонадах від Underwood, не має психотропної речовини марихуани.

Натомість канабідіол нібито зменшує стрес і тривогу, а також покращує якість сну. Лимонади з CBD можна придбати на сайті Underwood та Integralist.

   

У грудні 2023 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про медичний канабіс. Він регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій і науковій сферах. Натомість розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання все ще вважатиметься злочином.

Для лікування посттравматичних стресових розладів після війни шість мільйонів людей в Україні потребуватимуть препаратів на основі медичного канабісу, вважають у МОЗ. Загалом медичний канабіс здатен полегшити перебіг до 50 патологічних станів. Зокрема, його використовують для лікування тривожних розладів, окремих типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму, розсіяного склерозу, а також для полегшення страждань онкологічних хворих і пацієнтів із ВІЛ.

Використання конопель у медичних цілях дозволено в 56 країнах світу, серед яких країни ЄС, як-от: Німеччина, Іспанія, Нідерланди, Італія, Чехія, Франція, Португалія, Польща, Греція, Австрія, Данія, Бельгія, Норвегія – а також Ізраїль, Велика Британія, США й Канада.

   

Ми детально розповідали про перспективи лікування ПТСР в Україні за допомогою канабісу й пояснювали, у чому відмінність нового законопроєкту про легалізацію медичної марихуани та чи справді там врахували попередні зауваження.