Ресторан Noma в Копенгагені, який чотири рази завойовував титул найкращого у світі за версією премії The World’s 50 Best Restaurants, проведе попап у японському Кіото під час сезону сакури.

Команда ресторану протягом двох років досліджувала країну, зокрема регіон Кансай і кухню кайсекі.

За словами шеф-кухаря Рене Редзепі, страви на традиційному японському обіді, кайсекі, включають маленькі порції їжі, які приготовані «з неймовірною продуманістю й увагою, щоб відобразити певну пору року».

Він також згадав свою першу подорож до Японії: «Найважливішим був момент, коли я відчув свою першу чайну церемонію. Це була традиційна церемонія з багатьма ритуалами, і як житель Заходу, який годинами сидів у незручних позах, я подумав: навіщо стільки уваги одній чашці чаю? З цим запитанням відкрився новий світ».

Для меню Noma будуть використовувати інгредієнти від японських фермерів, мисливців, торговців рибою. Але водночас у Noma кажуть, що не будуть рестораном виключно японської кухні.

До Японії поїде 95 людей із команди ресторану, серед них – і власники, і стажери. Це перша поїздка за два з половиною роки пандемії, а у 2024 році планують ще одну «найбільшу трансформаційну подорож».

Попап Noma Kyoto триватиме протягом десяти тижнів, з 15 березня до 20 травня 2023 року. Забронювати квитки можна буде з 13:00 7 листопада (для підписників). Дізнатися більше можна тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Заклад Noma в Копенгагені чотири рази ставав найкращим за версією The World’s 50 Best Restaurants, востаннє – у 2014 році (до цього три роки поспіль: 2010, 2011, 2012). У 2019 та 2020-му заклад був другим у рейтингу. Шеф-кухар – Рене Редзепі, співавтор книги про ферментацію в гастрономічній сфері The Noma Guide to Fermentation. Ресторан уже проводив попапи в Японії, а також у Мексиці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі