У закладах львівської ресторанної мережі отруїлися 29 людей, повідомили в поліції Львівської області. 

До поліції звернулися медики однієї з лікарень Львова й повідомили про масове отруєння 29 людей. Серед них є діти: шість, сім і дев’ять років. У всіх зафіксували гостру кишкову інфекцію. 

«Як попередньо встановили правоохоронці, пацієнти лікарні могли отруїтися, харчуючись у закладах однієї з ресторанних мереж, розташованих у різних районах Львова», – написали в поліції.

Видання Zaxid.net пише, що отруєння сталося в одному з ресторанів львівської мережі «Томатіна». 

На запит редакції Zaxid.net у мережі відповіли, що скарги почали надходити ще 7 липня. Гості скаржилися на дві страви, у складі яких є соус карбонара.

«На цей момент ці страви зняті з продажу. У закладах проводиться перевірка Держпродспоживслужбою; працівники, які мали стосунок до виробництва соусу, відсторонені та проходять перевірку; проводиться внутрішня службова перевірка», – відповіли в «Томатіні».

UPD. Центр громадського здоров'я повідомляє про ще одну людину, яка звернулася за медичною допомогою. Станом на 11 липня їжею отруїлися 30 людей.

За результатами лабораторних досліджень у 5 людей, що звернулись по медичну допомогу 8 липня, виявили сальмонелу. Епідеміологічне розслідування продовжується.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві люди масово отруїлися шаурмою. Після цього в місті перевірять всі ятки, ярмарки й ринки на дотримання правил безпечності і якості харчових продуктів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі