У Києві після отруєння шаурмою перевірять всі ятки, ярмарки та ринки на дотримання правил безпечності і якості харчових продуктів, повідомляє Держпродспоживслужба.

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій 21 червня.

«Через спеку будь-який харчовий продукт за 20–30 хвилин перетворюється на отруту», – зазначили в установі.

Якщо в торговців знайдуть порушення, то їх штрафуватимуть за статтями 166-22 КУпАП «Порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів» і 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві станом на 21 червня відомо вже про 23 випадки отруєння шаурмою (серед постраждалих троє дітей). Причиною отруєння стало мʼясо із шаурми, яку постраждалі купили в кіосках за адресами проспект Бажана, 3; Ахматової, 44, й Урлівська, 11. Компанію, яка торгувала зіпсованим товаром, закрили. Порушено кримінальне провадження, ведеться розслідування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі