Ресторан Noma в Копенгагені, який чотири рази завойовував титул найкращого у світі за версією премії The World’s 50 Best Restaurants, приготує безкоштовні вечері для людей, які допомагали своїй громаді під час пандемії.

«Ми хочемо зробити щось для тих, кого називаємо героями пандемії», – написав шеф-кухар і співвласник ресторану Рене Редзепі.

У закладі пропонують визначити людину, яка протягом року пандемії змінила свою громаду, і надіслати заявку, щоб замовити вечерю для неї. Наприклад, це може бути кур’єр, який привозив вам продукти, або медсестра, яка лікувала хворих.

У перший день після локдауну Noma цілий день готуватиме для місцевих героїв пандемії – данських жителів. Після відкриття кордонів у ресторані приготують ще 100 вечер для іноземних гостей.

Для того, щоб зареєструвати когось, кого ви вважаєте героєм пандемії, необхідно заповнити форму. Заявки приймають до 1 квітня 2021 року.


Заклад Noma в Копенгагені чотири рази ставав найкращим за версією The World’s 50 Best Restaurants, востаннє – у 2014 році (до цього три роки поспіль: 2010, 2011, 2012). У 2019 та 2020-му заклад був другим у рейтингу. Шеф-кухар – Рене Редзепі, співавтор книги про ферментацію в гастрономічній сфері The Noma Guide to Fermentation.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Noma