Ресторатор Савва Лібкін оголосив, що закриває свої заклади «Компот» і «Стейкхаус» на Дерибасівській в Одесі.

«Я йду з Дерибасівської. Уже з листопада «Компот» на Дерибасівській і «Стейкхаус» закриються та стануть історією», – повідомив Лібкін у Facebook.

Пояснив, що причина в тому, що він припинив співпрацю з одним зі своїх партнерів і починає «новий етап».

Лібкін додав, що «Стейкхаус» на Дерибасівській запустили 22 роки тому, у 1998-му. Пізніше на цій же вулиці запустили кафе «Компот».

«Ми закриваємо тільки заклади, які розташовані на Дерибасівській», – прокоментувала The Village Україна Марія, речниця Савви Лібкіна, і зазначила, що інші два «Компоти» (на Леонтовича і Адміральському проспекті) продовжать працювати. Додала, що закриття закладів зумовлене також тим, що на Дерибасівській погіршились умови роботи. «Вулиця виглядає ніби звалище, вона перевантажена. Відкрили ярмарку, де блукають розмальовані коні, торговці, роми». 

На питання, чи планують відновлювати проєкти, які припинили роботу, в іншому місці, Марія відповіла: «Нічого не можемо сказати, що буде у майбутньому. Поки таких планів немає».

«Компот» на Дерибасівській / «Компот»

У травні Савва Лібкін оголосив про вихід із київського «Стейкхауса» (заклад перезапускають власники мережі «Хлебный»). «Стейкхаус» у Києві почав роботу восени 2017 року. Відкрили заклад за форматом однойменного закладу в Одесі.

Відтак Лібкін вийшов з усіх ресторанних проєктів у Києві: раніше він запускав у місті заклад «Риба у вогні» на Подолі й мережу «Компот» за франчайзом. «Чи можу я повернутися до Києва з новим рестораном? Тільки в тому разі, якщо це буде самостійний проєкт, а не партнерство», – каже Лібкін.

«Стейкхаус» на Дерибасівській / «Стейкхаус»

 Раніше ми писали, що піцерія Савви Лібкіна «Пан-Піцца» в Одесі відновлює роботу на вулиці Пантелеймонівській: заклад почав роботу в місті понад 20 років тому. Також ми писали про новий заклад Tavernetta. Pizza & Prosecco від ресторатора Савви Лібкіна, який у серпні почав роботу в Одесі, неподалік від Дерибасівської.

Савва Лібкін – одеський ресторатор, співвласник ресторанної компанії «Реста». Інші його бренди – «Пан-Піца», «Дача».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі