Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за січень. 

Також ми висвітлювали лонгліст і топ нових ресторанів року в Києві, а також найкращі 10 кав’ярень, барів і закриттів року

Ресторани й кафе

   

Pizza Mosa by Mimosa біля «Либідської»  

Pizza Mosa by Mimosa – це піцерія від власників Mimosa Brooklyn Pizza, яку відкрили в ЖК «Французький квартал». «Піца-сусід, піцерія на районі, сестра «Мімози», – описує формат Ігор Сухомлин у коментарі The Village Україна. У меню, зокрема, «Пепероні», «П’ять сирів» і «Мортадела з фісташками». До піци пропонують фільтр-каву, пиво й вино.

   

Де: ЖК «Французький квартал», вулиця Саперне Поле, 12

Instagram

Rebecca Kitchen & Bar на Шота Руставелі  

Rebecca Kitchen & Bar – це кафе неподалік Палацу спорту, що об’єднує формати кафе й бару. «Простір для спокійних сніданків, обідніх зустрічей і вечірнього коктейлю», – описують власники концепцію. Раніше в цьому приміщенні працював заклад мережі «Хлібний».

   

Де: вулиця Шота Руставелі, 16

Instagram

«Галушка» на Бессарабці

«Галушка» – це ресторан української кухні з акцентом на страви Полтавщини навпроти Бессарабського ринку. Це перший заклад однойменної мережі з Полтави в Києві, планують відкрити в місці ще кілька ресторанів упродовж року. Раніше в цьому приміщенні працював заклад мережі «Чайхона Базар».

   

Де: Бессарабська площа, 5

Instagram

GxPussycat неподалік «Либідської»

GxPussycat – це корнер закладу Fish & Pussycat від рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, «Автостанція», «Зустріч») у салоні G.Bar біля Либідської площі. «Тепер причин залишитись жити в G×Big ще більше! Бо сніданкам і ланчам у просторі – бути», – розповідають у G.Bar. У меню – фірмові каліфорнійські роли від Fish & Pussycat, а також боули, панкейки та сніданки. 

   

Де: G.Bar, вулиця Малевича, 86-П

Instagram

L`amour et le Сafe на Шота Руставелі

L`amour et le Сafe – це заклад зі стравами французької кухні та кавою на вулиці Шота Руставелі. Зокрема, пропонують цибулевий суп, тарти й десерти, а також вино й каву. 

   

Де: вулиця Шота Руставелі, 10

Instagram

«Барсук» на Лук’янівці

«Барсук» – це гастробар за франчайзом від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», який відкрили біля станції метро «Лук’янівска». У закладі пропонують comfort food меню й коктейлі, а також сніданки протягом усього дня. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан Primavera.

   

Де: вулиця Іллєнка, 6

Instagram

Go Kyiv біля Майдану

Go Kyiv – це кафе на вулиці Малій Житомирській неподалік від майдану Незалежності. У меню: піца, бургери й суші. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан «Каркас».

   

Де: вулиця Мала Житомирська, 20

Instagram

Street Cafe на Володимирській

Street Cafe – це кафе на вулиці Володимирській неподалік від парку Шевченка. Формат описують як «кафе улюблених інтернаціональних страв у серці столиці». У меню – українська, грузинська, кримськотатарська й італійська кухні, зокрема чебуреки, янтики, хінкалі, хачапурі, паста, бургери. 

   

Де: вулиця Володимирська, 70

Instagram

Pausa Cafe & Prosecco Bar на Солом’янці

Pausa Cafe & Prosecco Bar – це кафе в ЖК «Малахіт» у Солом’янському районі. Удень запрошують на каву та сніданки, увечері – на просеко й коктейлі.  

   

Де: ЖК «Малахіт», вулиця Богданівська, 7-Г

Instagram

Gurman Vegam на Подолі та Басейній

Gurman Vegam – це оновлені заклади мережі Orang+Utan, які перезапустили на вулицях Басейній і Житньоторзькій. Мережа, співзасновником якої був музикант Антон Савлєпов, відкрила два нові заклади у 2022 році після залучення нових партнерів. У вересні 2023-го обидва кафе тимчасово припинили роботу, згодом повернувшись під новим брендом. На початку року їх перезапустили з неймінгом Gurman Vegam. Пропонують вегетаріанські й веганські бургери, сендвічі та роли, а також супи, салати й десерти. Заклад Orang+Utan продовжує роботу на вулиці Петлюри під назвою Fruit & Veg Bar.

   

Де: вулиця Житньоторзька, 4/16; вулиця Басейна, 17;

Instagram

Бари

   

Brugge на Шота Руставелі

Brugge – це заклад на розі вулиць Шота Руставелі та Рогнідинської, який став другим закладом мережі. Формат описують як пивний ресторан зі ставкою на бельгійське пиво та концерти. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Agatha й Gogol Bardello. 

   

Де: вулиця Рогнідинська, 6/16

Instagram

Mother біля площі Українських Героїв

Mother – це коктейльний бар на вулиці Великій Васильківській. Пропонують класичні й авторські коктейлі, а також вино, пиво й сидр. Зверніть увагу, що наразі заклад не працює в понеділок. 

   

Де: вулиця Велика Васильківська, 38

Instagram

Beer Gen Pub біля «Олімпійського»

Beer Gen Pub – це паб на розі вулиць Еспланадної та Саксаганського навпроти НСК «Олімпійський». До пива та коктейлів пропонують бургери та сніданки протягом усього дня. Раніше в цьому приміщенні працював футбольний паб «Кутовий».

   

Де: вулиця Еспланадна, 34/2

Instagram

Pau Wau біля Контрактової площі

Pau Wau – це ресторан і бар, який відкрили на вулиці Сагайдачного, у колишньому приміщенні Подільського універмагу. Запрошують на сніданки, обіди та вечірні коктейлі, щопʼятниці й щосуботи проводять вечірні електронні сети з музикою від київських диджеїв.

   

Де: вулиця Сагайдачного, 22/1

Instagram

Dobriy біля Палацу спорту

Dobriy – це пивний ресторан від однойменного виробника крафтового пива, який відкрили на вулиці Еспланадній біля станції метро «Палац спорту». У меню – сім видів крафтового пива, зокрема стаут, лагер і кремовий ель, а також сучасна авторська кухня. 

   

Де: вулиця Еспланадна, 32

Instagram

Кав’ярні та чайні

   

«Жайворонки» на Глибочицькій

«Жайворонки» – це кафе в ЖК Podil Plaza на Глибочицькій, яке з партнерами відкрила засновниця закладу Rafinad і зірка телешоу «Мастер Шеф» Катерина Пєскова. «Rafinad – це була амбітна мрія створити класні десерти без досвіду роботи в ресторанній сфері, без досвіду, як керувати людьми та бізнесом. «Жайворонки» – це дорослий, зважений проєкт. Він дорослий у підході, концепції та рішеннях. Це ком'юніті людей, які цінують свободу, щирість і мають гарний смак до життя», – розповідає The Village Україна Пєскова. У закладі можна замовити сніданок, обід і десерт, а також випити вина. 

   

Де: вулиця Глибочицька, 73

Instagram

Set Cafe біля Контрактової площі   

Set Cafe – це заклад на розі вулиць Волоської та Ярославської на Подолі, що поєднує формати кав’ярні, бару та коворкінгу. Запустила кафе команда Set Catering, яка до 24 лютого спеціалізувалася на обслуговуванні заходів, а зараз є офіційним партнером благодійної організації World Central Kitchen.

   

Де: вулиця Волоська, 33

Instagram

Just Punk Tea біля Либідської площі

Just Punk Tea – це чайна на вулиці Тютюнника біля станції метро «Либідська», яка є перезапуском закладу Dendachai. У команді розповідають, що хочуть популяризувати культуру чаювання в Україні «без зайвого пафосу й складних ритуалів» і створити місце, «де справжні люди п’ють справжній чай».

   

Де: вулиця Тютюнника, 58/1

Instagram

Hutko Coffee на Лук’янівці 

Hutko Coffee – це кав’ярня в ЖК «Старт» неподалік від станції метро «Лук’янівська». У меню – кава та десерти, в інтер’єрі знайшли місце для фортепіано.

   

Де: вулиця Шолуденка, 30

Instagram