Вечір поезії Данте Аліг’єрі, музична вистава на основі поезії Вінграновського й тюльпани на Співочому полі – зібрали події в Києві на останні вихідні квітня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Прем‘єра музично-переформатованого дійства «Сонячний народ»


«Сонячний народ» – це музична вистава від Mariia&Magdalyna, колишніх учасниць гурту «ЦеШо» й акторок театру «Дах» Марусі Іонової та Надії Голубцової. В основу лягла поезія українського поета шістдесятника Миколи Вінграновського та сучасного письменника Тараса Прохаська.

Коли: субота, 29 квітня, 19:00–21:00

Де: Collider, вулиця Кирилівська, 60

Квитки: 400 гривень

Виставка про самоорганізацію в галереї «Хлібзавод»


У галереї «Хлібзавод» відбудеться підбиття підсумків проєкту Weaving. Він поєднує представників і представниць організацій, які через війну втратили можливість працювати у своєму місті та які продовжують діяльність на своїй локації. Основна мета проєкту – надати організаціям, які перебувають ближче до лінії фронту, інтегруватися в місцеве середовище та продовжити працювати.

Коли: субота, 29 квітня, 18:00

Де: галерея «Хлібзавод», вулиця Кудрявська, 47

Сходини на «Автостанції»


Піцерія «Автостанція» на Подолі підготувала традиційні співи від «Вільця», щоб зануритися у вайб традиційної української музики та провести час разом за співами під час вечері. За музику відповідають Остап Богoславець, який гратиме на фрілці, і скрипаль Климентій Палій. Організатори пропонують приходити з музичними інструментами й у вишитих сорочках.

Коли: субота, 29 квітня, 18:00

Де: «Автостанція»вулиця Нижній Вал, 15-А

квитки: 150 гривень

Вечір поезії Данте в Avangarden


Цієї неділі актори «Майстерні Олени Лазовіч» читатимуть вірші світового класика, романтика епохи Відродження Данте Алігʼєрі. «Цей вечір про відверте, пристрасне, ніжне. Про силу, яка тримає попри все. Вечір вашої зустрічі з поезією й час для вашого довгоочікуваного побачення з мистецтвом в усіх його виявах», – описують подію організатори Avangarden.

Коли: неділя 30 квітня, 18:00

Де: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23А

квитки: 400 гривень

Спільний благодійний концерт Олега Каданова та Стаса Кононова у Squat 17b


З перших днів війни музиканти Олег Каданов і Стас Кононов почали волонтерити на східному напрямку, організувавши «Культурний ШОК». Цієї неділі вони виконуватимуть наживо пісні зі спільного альбому «Чи то так, Чи то ні». За словами організаторів, це буде поєднання акустичного гранжу, лірики, оптимістичної антиутопії та сюрреалістичної документалістики нашої реальності.

Коли: субота, 29 квітня, 18:00

Де: Squat 17b, Терещенківська 17б

33-й маркет Kyivness


Цього разу курований маркет Kyivness запрошує на «екзотичну зливу знахідок від Києва до Токіо». У програмі лекції від велнес-підприємниці Яни Сибіги, юристки Олени Рибалко,​​ метаверс-стратега Тараса Ковальчука. Дегустації, фірмовий вайб і вибрані проєкти в історичній будівлі колишнього ресторану «Динамо».

Коли: субота, 29 квітня, 11:00–19:00 – неділя, 30 квітня, 11:00–19:00

Де: коворкінг GNRTR, вулиця  Гру-шевського, 3

квитки: 250 гривень/день

Виставка тюльпанів на Співочому полі


У парку «Співоче» розквітнуть понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів і видів, а також нарциси, іриси, крокуси, мускарі й інші багаторічники. Побачити їх можна вже цієї суботи. Для дітей на території парку буде зона розваг і батут. Для дорослих передбачені фудкорти й зони для пікніка.

Коли: субота, 28 квітня

Де: парк «Співоче», вулиця Лаврська, 31

квитки: 150 гривень

Дегустація чаю у студії «Стан»


Студія йоги та практики на Золотих «Стан» проведе спільну дегустацію з Matchati. Чемпіонка із заварювання Лера Петровська готуватиме популярні та рідкісні види чаю: сенча, гьокуро, ходжича, генмайча, коча та японський улун.

Коли: 29 квітня, 16:00

Де: «Стан», вулиця Стрілецька, 4/6

Fitness Sunday на ВДНГ


У неділю на території Виставкового центру пройде благодійна фітнес-тусовка із шістьма тренуваннями на всі групи м’язів. Участь у події за донейт, зібрані кошти передадуть на дрони з тепловізором Mavic 3T для 18 ОБМП.

Коли: неділя, 30 квітня, 11:40–16:40

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

«Kureni Єднання»


У неділю Kureni об’єднаються з формацією Ne.Kulturni, які роблять мистецькі музичні заходи, і цього разу готують живі концертні виступити бендів – Ba.Latskii, Balkon і Bah-Bah Genesis, а фіналізує захід атмосферний діджей-сет із саксофоном від Koyya.

Коли: 29–30 квітня, 16:00–23:00

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

квитки: онлайн – 300 гривень, на вході – 400/500 гривень