Кіно

«Вбивство у “Східному експресі”» / Murder on the Orient Express

9 листопада

«Я хочу, щоб ви змогли відчути пар “Східного експреса” на запах», – каже режисер нової екранізації Агати Крісті Кеннет Брана. Водночас британець, відомий насамперед як театральний постановник, виконує роль Еркюля Пуаро. Під підозрою детектива опиняться пасажири «Східного експреса» у виконанні Джонні Деппа, Пенелопи Крус, Віллема Дафо, Джуді Денч і Дейзі Рідлі.

Трейлер фільму «Вбивство у “Східному експресі”»

«Стрімголов»

9 листопада

Його звуть Антон, він повернувся до Києва після навчання у Швейцарії – має проблеми з алкоголізмом і невиправданими очікуваннями. Її звуть Катя: на Євромайдані вона познайомилася з німцем і тепер планує поїхати з ним до Берліна. «Стрімголов» показує Україну після Революції гідності так, як досі цього ще не робили – прямо і без прикрас. Режисерський дебют Марини Степанської у конкурсних програмах міжнародних кінофестивалів в Одесі і Карлових Варах.

Трейлер фільму «Стрімголов»

«Той, хто біжить по лезу» / Blade Runner

Нещодавня прем’єра фільму «Той, хто біжить по лезу 2049» – гарна нагода ще раз переглянути оригінальну стрічку 1982 року із Гаррісоном Фордом у головній ролі. Вільна адаптація книжки Філіпа Діка «Чи сняться андроїдам електровівці?», робота режисера Рідлі Скотта пройшла тривалий шлях до класичного статусу. Втрачати можливість переглянути Blade Runner на великому екрані не варто.

Трейлер фільму «Той, хто біжить по лезу»

Коли:

неділя, 12 листопада, 16:00

Де:

Кінотеатр «Кінопанорамa», вулиця Шота Руставелі, 19

Скільки:

100-120 грн

Концерти

Benjamin Clementine

«Чужинець із надзвичайними можливостями» Бенджамін Клементайн повертається до Києва з новим альбомом I Tell A Fly. «Дехто каже, що я ставлюся до музики занадто серйозно. Та річ у тім, що я просто не сприймаю її як належне», – каже виконавець. У новому матеріалі він поєднує жахіття сучасного світу (сирійська громадянська війна, ставлення до іммігрантів тощо) з яскравими музичними експериментами.

Benjamin Clementine – Jupiter

Коли:

неділя, 12 листопада, 19:00

Де:

Жовтневий палац, алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки:

700-1800 грн

Scorpions

Легендарний німецький гурт уже близько 30 років оспівує «вітер змін» – і ще довше виступає на сцені. Зазвичай подібні концерти анонсують як чи не останню можливість побачити рок-гурт наживо. Але після кількох прощальних турів здається, що Scorpions житимуть вічно.

Scorpions – Wind of Change

Коли:

субота, 11 листопада, 19:00

Де:

Палац спорту, Спортивна площа, 1

Скільки:

1590-2990 грн

All Music Is Jazz Festival 2017

Фестиваль All Music Is Jazz у Києві відбудеться вдруге. Вечірня та нічна частини програми пройдуть у арт-просторі Closer, а джем-сейшени – у барі Barman Diktat. Зокрема, у фесті візьмуть участь саксофоніст Стів Колман, один із голосів лейбла Blue Note Хосе Джеймс, засновник фестивалю Next Sound Андрій Кириченко та квінтет Дениса Дудка. Детальніше про подію – у великому гіді The Village Україна.

Виступ гурту Стіва Колмана

Коли:

10-13 листопада

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31; Barman Dictat, вулиця Хрещатик, 44

Скільки:

450-800 грн

Dave Fields Band

У Caribbean Club святкуватимуть одразу два ювілеї: 60-річчя арт-директора Alfa Jazz Fest Олексія Когана та десятиріччя продюсерського центру Jazz in Kiev. Запрошений гість – американський гітарист Дейв Філдс, що має досвід співпраці з U2, Ленні Кравіцем і Шоном Ленноном.

Dave Fields New York All Stars – Mojo Working

Коли:

субота, 11 листопада, 20:00

Де:

Caribbean Club, вулиця Петлюри, 4

Скільки:

200-790 грн

Fantastic Jazz Band

Джаз-бенд під керівництвом саксофоніста Ігоря Дяченка зіграє на ВДНГ джаз, свінг і ритм-енд-блюз.

Марі Жигінас – Come Rain or Come Shine

Коли:

неділя, 12 листопада, 19:00

Де:

Fantastic Home, ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Скільки:

90-150 грн

Spaces

Експериментальний концерт виконуватимуть у режимі з багатоканальним звуком. Варто звернути увагу на виконавця Sommer.


Коли:

субота, 11 листопада, 20:00

Де:

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

150 грн

Вечірки

Mujuice

Російський виконавець Роман Літвінов повертається до Києва після літнього виступу на Atlas Weekend. У клубі Atlas він відіграє живий сет. Із локальної сцени Mujuice підтримає, зокрема, Pahatam.

Mujuice – La La Land

Коли:

п’ятниця, 10 листопада, 23:00

Де:

Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки:

300-900 грн

Dazed

Nastya Muravyova, Youngg P і Daria Kolosova запалюватимуть у Otel’.


Коли:

п’ятниця, 10 листопада, 23:30

Де:

Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

23:30-02:00 – 150 грн, 02:00 – 200 грн

Corridor Audio Label Night

Молодий український лейбл Corridor Audio відзначає перший день народження. Святкуватимуть за участі резидентів імпринту. Зокрема, Friedensreich, Splinter i Stanislav Tolkachev.


Коли:

п’ятниця, 10 листопада, 23:00

Де:

Plivka, вулиця Васильківська, 1

Скільки:

до 01:00 – 180 грн, після 01:00 – 250 грн

1/16

Вечір андеґраундної електронної музики у Plivka забезпечать Av Erge, Maxim Werner i Lonely Man.


Коли:

субота, 11 листопада, 21:00

Де:

Plivka, вулиця Васильківська, 1

Скільки:

100 грн

Мистецькі заходи

Уявний путівник. Японія

Виставка японського мистецтва триватиме у «Мистецькому Арсеналі» до середини грудня. «Уявлення про Японію у більшості із нас сформоване штампами на кшталт “кімоно”, “суші”, “харакірі”, “цвітіння сакури”. Але сьогодні Японія – одна з найтехнологічніших країн, а сучасні японські художники збирають нагороди різних фестивалів медіа-арту», – коментують організатори виставки. У восьми залах – вісім традиційних для японської культури понять. Зокрема, це «Форма», «Шлях» і «Сад», створений справжніми майстрами з Японії.


Коли:

9 листопада – 17 грудня

Де:

Мистецький Арсенал, вулиця Лаврська, 12

Скільки:

60 грн

Програма третього тижня Київської бієнале 2017

У місті триває «Київський Інтернаціонал – Київська бієнале». У програмі третього тижня фестивалю варто звернути увагу, зокрема, на виступ японського художника Хіроші Макдональда Морі. Розповідь, яку він уже представив на Афінській бієнале, має назву Final Fantasy II: 21 переклад слова “намір” японською». Це історія про те, як японське суспільство імпортує та експортує культури та ідеології. Усе це – на прикладі серії рольових відеоігор Final Fantasy та манги.


Коли:

п’ятниця, 10 листопада, 17:00

Де:

Інститут наукової, технічної та економічної інформації, вулиця Антоновича, 180

Скільки:

вхід вільний

Лабіринти Аксініна

Виставка, присвячена українському андеґраундному художнику 1970-80-х років Олександрові Аксініну, – спільний проект Національного художнього музею та галереї «Дукат». Як ілюстратор Аксінін працював, зокрема, із творами Франца Кафки та Льюїса Керрола. Певні графічні серії автора представлять публіці вперше. Відкриття виставки відбудеться у середу, 8 листопада, о 18:30.


Коли:

8 листопада – 10 грудня

Де:

Національний художній музей України, вулиця Грушевського, 12

Скільки:

60 грн

Виставка фіналістів Конкурсу молодих українських художників 2017

Проект «Молоді українські художники і...» вшосте визначає найкращих вітчизняних митців. Цьогоріч до фіналу конкурсу пройшло 12 учасників. Зокрема, львів’янка Kinder Album. Відкриття виставки з роботами учасників відбудеться у четвер, 9 листопада, о 19:00. Зверніть увагу, що Національний музей Тараса Шевченка працює з 10:00 до 18:00; неділя і понеділок – вихідні.


Коли:

9-26 листопада

Де:

Національний музей Тараса Шевченка, бульвар Тараса Шевченка, 12

Скільки:

25 грн

Маркет

Всі. Свої: одяг для зими

250 українських виробників одягу запропонують на ваш вибір зимовий одяг. Зокрема, теплі плетені светри та вироби зі штучного хутра. Окрім цього – аксесуари та білизна для холодного сезону.


Коли:

субота, 11 листопада, 10:00-20:00 – неділя, 12 листопада, 10:00-20:00

Де:

D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки:

вхід вільний


СВІТЛИНИ: обкладинка – Мистецький Арсенал, 1 – Ukrainian Film Distribution, 2 – Smial, 3 – Mujuice, 4 – Мистецький Арсенал, 5 – Всі. Свої