10-13 листопада в Києві влаштовують другий щорічний фестиваль All Music is Jazz. Подія розтягнеться на дві локації:

 Closer – вечірня та нічна частина фестивалю;

 Barman Dictat – джем-сейшини.

Участь у фестивалі візьме саксофоність та композитор Стів Колман, один із голосів лейбла Blue Note Хосе Джеймс, засновник фестивалю Next Sound Андрій Кириченко з електро-акустичною програмою; квінтет Дениса Дудка, басиста «Океану Ельзи» та багато інших.

The Village Україна публікує детальний лайнап, інформацію про учасників та розклад виступів та інших подій фестивалю.

 All Music is Jazz ‘17

Коли: 10-13 листопада

Де: Closer, вул. Нижньоюрківська, 31; Barman Dictat, вул. Хрещатик, 44

Скільки: 450-800 грн

Квитки

Facebook

10 листопада


 Denys Dudko Quintet /UA-FR

Denys Dudko — double bass; Dennis Adu — trumpet; Dmitry Markitantov — saxophone; Aleksandr Charkin — trombone; Tiss Rodriguez — drums;

20:00, 3rd floor (Closer)

Джазова тусовка слідкує за діяльністю Дениса Дудко ще з початку 90-х років, коли він грав у легендарній групі Cxiд-Side, не джазова — з середини нульових, коли він став басистом «Океану Ельзи», і обидві впродовж останнього року приглядаються до його нового кросс-жанрового проекту MARU.

Джазові концерти Дениса відбуваються нечасто. Географія бенду охоплює кілька країн: у гурті грає відомий французський барабанщик Тісс Родрігез, а також цього разу — саксофонист українського походження, але який вже давно живе у Німеччині – Дмитро Маркітантов.

DENYS DUDKO sextet (Live) - Alhambra

 Steve Coleman and Five Elements /US

Steve Coleman — saxophone; Jonathan Finlayson — trumpet; Anthony Tidd — bass; Sean Rickman — drums

21:30, 3rd floor (Closer)

Стів Колман — саксофоніст, композитор, музикант, без якого сучасний джаз не був би таким, яким він є сьогодні. За ступенем впливу на музику його порівнюють з Чарлі Паркером, Джоном Колтрейном і Орнет Колманом. Ще на прикінці 90-х Стів Колман, разом з Грегом Осбі та Касандрою Уілсон започатковують M-Base —  рух, філософію, концепцію — що стало революцією у джазовому ритмі та підході до грі.

Steve Coleman and Five Elements — це найстаріший його проект, в якому більше за інші чути саме той грунт, на якому був заснований M-Base — музика Африки та африканської діаспори, що робить найскладнішу концепцію придатною до танцю.

Steve Coleman and Five Elements Israëlites

На фестивалі також влаштують Q&A зі Стівом, час та місце буде оголошено у події згодом.

 Nikolaienko

23:00, Closer

Дмитро Ніколаєнко  — продюсер, музичний експериментатор, еклектичний ді-джей та ретельний вініловий колектор. Його дебютна платівка Loops & Cuts Soup вийшла у 2010 році на лейблі Nexsound, мова про який також піде згодом. А з 2012 року Дмитро запустив власний лейбл Muscut, який співпрацює з молодими авангардними музикантами східної Європи.

Dmytro Nikolaienko on 20ft

 International Jam Session /UA-DE-US

23:00, Barman Dictat

Щоночі найстаріша київська сцена для джем-сейшенів чекає на музикантів і фестивальний джем. Цього року стейдж-бенд інтернаціональний. До Денніса Аду (труба), Богдана Гуменюка (тенор-саксофон), Олександра Ємця (контрабас) приєднуються гість із Берліну — Урі Гінсел (рояль) та з Нью-Йорку — Джейсон Браун (барабани).

Dennis Adu

 Awesome Tapes From Africa /US

02:30, Closer

Awesome Tapes From Africa — це блог, лейбл і aka американця Брайана Шимковіца. З 2002 року він вівчає автентичну музику Африки, видає її на касетах (sic!) і популяризує її по всьому світу. Саме завдяки Брайану ми знаємо таких музикантів як Ata Kak, Hailu Mergia, Nahawa Doumbia, SK Kakraba, а ці музиканти завдяки Брайану мають щільний графік виступів.

Для своїх діджей сетів Брайан також використовує касети. Мабуть, немає у світі іншої людини з такою великою колекцією музики народів Африки: від африканського диско, лефтфілд соул, до різних проявів локальної сінті-поп музики, велика частина якої, до сих пір залишається нечуваною за межами Африки.

Awesome Tapes From Africa live at Field Day

 DJ Borys

03:30, Closer

Borys – один з основних діячів української андеграундної сцени, саунд-продюсер, резидент Closer і гість вечірок СХЕМА.

DJ Borys - Slow Cuts mix

11 листопада


 Andrey Kiritchenko «Overt»

20:00, 3rd floor (Closer)

Андрій Кириченко — електронний музикант та композитор, засновник лейблу та однойменного фестивалю експерементальної музики Nexsound, людина що зробила вагомий внесок у розвиток сучасної електроакустичної та електроної музики. Андрій був куратором міжнародного фестивалю «Деталі Звуку», був учасником української експозиції на 52-му Венеціанській бієнале, у 2006 номінований Qwartz electronic music awards в категорії «Найбільш багатообіцяючий музикант» і нагороджений в категорії «Відкриття».

На фестивалі відбудеться прем'єра його нової електроакустичної програми Overt.

Andrey Kiritchenko @ NextSound'13, Kyiv

 John Hollenbeck and Jazzworkshop Orchestra /US-UA

21:30, 3rd floor (Closer)

Джон Холленбек, барабанщик і композитор, лідер кількох проектів, найвідоміші з яких The Claudia Quintet і John Hollenbeck Large Ensemble. У нього 4 номінації на премію Греммі, премія Доріс Дьюк, Стипендія Гуггенхайма у галузі творчих мистецтв і ін. Холленбек працював у був учнем видатного джазового музиканта Боба Брукмайера, грав у Village Vanguard Orchestra; брув участь у марафоні сучасної академічної музики Bang on a Can; Мередіт Монк в інтерв'ю для The Observer назвала його «одним з найвидатніших музикантів нашого часу».

На фестивалі Джон Холленбек буде виступати з Jazzworkshop Orchestra — оркестром молодих музикантів, з якими він проведе також майстер класи.

Spielvereinigung Sued & John Hollenbeck- Kraftwerk/Cover

 Burnt Friedman /DE

23:00, Closer

Бернд Фрідман — продюсер, мультиінструменталіст (вібрафон, мелодійна гармоніка, електронне піаніно, синтезатори), творець власних ембієнт-проектів Drome, Nonplace Urban Field, Some More Crime, власник лейблу Nonplace. Окрім цього він працював з  з барабанщиком групи Can Джакі Лібецайтом, саксофоністом Хейденом Чісхолм, даб-техно-інноватором Марком Ернестусом, зіркою ньювейвового арт-року Девідом Сільвіаном. Фрідман — це також половина супер-дуету Flanger (спільно з Atom ™). Колаборації можна називати ще довго. І звісно,  сольні виступи одного з метрів сучасної електронної музики заслуговують на увагу. Саме такий проект і буде представлений в рамках фестивалю.

Burnt Friedman - Memai (unofficial video)

 International Jam Session /UA-DE-US

23:00, Barman Dictat

Stage Band: Денніс Аду (труба), Богдан Гуменюк (тенор-саксофон), Урі Гінсел (рояль), Олександр Ємець (контрабас), Джейсон Браун (барабани).

Uri Gincel Trio - Avre tu puerta cerrada

 Roman K

00:30, Closer

Roman K – володар значної колекції вінілів. Пластинки – його давня пристрасть і робота. На вихідні Роман діджей-резидент арт-центру, а в будні працює в Closer Record Store.

Roman K - Cxemcast 027

 Session Victim /DE

03:30, Closer

Окрім Джеймса Брауна, важко знайти когось настільки ж інстинктивно поєднаного з соул-музикою, як німецький хаус-дует Session Victim.

Session Victim — це Хауке Фрір та Маттіас Рейлін, обидва доклали руку до вініл-онлі лейблів. Фрір спільно з продюсером Quarion займається лейблом Retreat, а Маттіас залучений до компанії Giegling. Session Victim виступають як з діджей сетами, так і з живою програмою. Підхід дуже джазовий: «Є так багато моментів, де ми можемо налажати», — кажуть хлопці. – «Проте це ж імпровізація і хай люди бачать, що ми робимо насправді».

RA Sessions: Session Victim - Never Forget

 Bambu

04:30, Closer

Bambu – резидент Closer, автор дивних і красивих сетів, який не так давно запустив власний вініловий лейбл Faked Tunes.

12 листопада


Композиторські серіі /UA-DE-US

20:00, Barman Dictat

Новий проект Богдана Гуменюка. Програма концерту складається з авторських композицій кожного з музикантів. Одна репетиція, один концерт. Отже, цього разу програма буде складатися з оригінальної музики інтернаціонального складу стейдж бенду.

 International Jam Session /UA-DE-US

23:00, Barman Dictat

Stage Band: Олександр Телепнев (труба), Богдан Гуменюк (тенор-саксофон), Урі Гінсел (рояль), Олександр Ємець (контрабас), Джейсон Браун (барабани).

The Joey DeFrancesco Trio (Dan Wilson & Jason Brown)

13 листопада


 José James /US

José James /US 20:00, Closer

Jose James — vocals, guitar; Takeshi Obayashi — keyboard, piano; Josh Hari — bass; Richard Spaven — drums

Хосе Джеймс — один з головних голосів лейбла Blue Note та соул-музики 21 століття. Його називають джазовим виконавцем для хіп-хоп покоління, проте він пірнає у всі жанри, що цікаві йому навіть якщо й тимчасово. Хосе має альбом-присвячення його джазовому ідолу Біллі Холідей, драм-н-бейсовий сингл Warrior, співпрацює з Goldie, Flying Lotus, Jazzanova, виступає з Ніддерландським Оркестром Консертгебау та з Біг Бендом Крісчена Макбрайда, має безліч реміксів, серед яких наприклад і від Moodymann.

Love in a Time of Madness  — останній альбом, який він і представить на фестивалі.

José James - EveryLittleThing

Текст: Марк Лівін і команда Closer Jazz