Фестивалі

Книжковий «Кураж Базар»

Організатори називають перший книжковий «Кураж Базар» «найбільш інтелектуальним» в історії барахолки. Місцеву філію Петрівки на Лісовій відкривати не будуть, але близько 50 тисяч книжок на заході – це також не мало. Вже традиційно не забудуть і про благодійний складник: на спеціальному стенді можна буде придбати одяг, а виручені на ньому кошти використають для придбання корекційного обладнання для дітей зі школи-інтернату з вадами зору. Усе, що треба знати про Книжковий «Кураж Базар» – у гіді The Village Україна.


Коли

субота, 16 вересня, 11:00-23:00 – неділя, 17 вересня, 11:00-23:00

Де

Арт-завод Платформа, вулиця Біломорська, 1-А

Скільки

50 грн

Don’t Take Fake 2017

Фестиваль Don’t Take Fake пройде всьоме. За словами організаторів, насамперед це майданчик, на якому бренди можуть встановити прямий контакт із аудиторією. Зокрема, учасниками фесту стануть Syndicate Original, Levi’s і SHWK. За музичний супровід на локації напроти Миколаївського костелу відповідатимуть Влад Фісун, Влад Буйвол і Pahatam.


Коли

субота, 16 вересня, 12:00-20:00 – неділя, 17 вересня, 12:00-20:00

Де

«Торонто-Київ», вулиця Велика Васильківська, 100

Скільки

80 грн

Осінній Ретро-Круїз

Осінній Ретро-Круїз відбудеться у форматі міської прогулянки на велосипедах у класичному стилі. Старт велопараду – поблизу Національної опери. У програмі заходів не лише прогулянка, й чаювання. За підсумками нагородять найстильнішого учасника та учасницю круїзу. Фініш відсвяткують вечіркою на даху і запуском дирижабля.


Коли

неділя, 17 вересня, 13:00

Де

Національна опера України, вулиця Володимирська, 50

Скільки

участь у велопараді – 100 грн, участь у велопараді та вечірка – 250 грн

Всі. Свої: Взуттєвий маркет

Оксфорди, челсі та кеди – на взуттєвому заході Всі. Свої можна буде знайти необхідне для осіннього сезону взуття. Крім цього буде можливість придбати й аксесуари. Зокрема, сумки та рюкзаки.


Коли

субота, 16 вересня, 10:00-20:00 – неділя, 17 вересня, 10:00-20:00

Де

D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки

вхід вільний

Кіно

«МАТИ!»  / mother!

14 вересня

Повернення режисера-візіонера – автора «Реквієму за мрією» і «Чорного лебедя» Даррена Аронофскі. Номінант на премію «Оскар» повертається на екрани через жанрове кіно. «МАТИ!» є хоррором, тобто передусім прагне тримати глядача у напрузі. Та, як і завжди в Аронофскі, не обійдеться без подвійного дна. Драму забезпечать Дженніфер Лоренс («Голодні ігри») та Хав’єр Бардем («Вікі, Крістіна, Барселона»).

Трейлер фільму «Мати!»

«Тюльпанова лихоманка»  / Tulip Fever

14 вересня

Молодий митець закохується в дружину багатого купця (Крістоф Вальц із «Безславних виродків») у виконанні Алісії Вікандер («Дівчина з Данії»). Усе це – на тлі так званої манії на тюльпани, коли ціни на цибулини квітів досягнули захмарного рівня. Зйомки «Тюльпанової лихоманки» закінчилися в 2014 році. Втім, через низку причин до глядача фільм дійде лише зараз.

Трейлер фільму «Тюльпанова лихоманка»

Концерти

ТНМК на Даху

«Танок на майдані Конґо» продовжує виступи з акустичною програмою. Хіти довгожителів української музичної сцени у новому виконанні можна буде почути на даху Bel’etage.

ТНМК - Небокрай

Коли

субота, 16 вересня, 20:00

Де

Bel’etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки

500 грн

Гапочка

Платформа «Исток Stage» організовує в межах фестивалю ГогольFest сцену з сучасною українською альтернативною музикою. Своєрідним хедлайнером сцени можна назвати гурт Гапочка, що виступить на локації «Ark-Squat Парковка» в неділю ввечері. Крім цього в програмі передбачені виступи Indytronics, Drama Queen і Kabloonak.

Гапочка - Монета

Коли

неділя, 17 вересня, 21:30

Де

Довженко-Центр, вулиця Васильківська, 1

Скільки

370-490 грн (абонемент на всі дні ГогольFest)

Krobak

Krobak – сайд-проект лідера гурту Stoned Jesus Ігоря Сидоренка. У неділю колектив презентує програму з двох альбомів. Зокрема, з лонґплею Nightbound, що вийшов наприкінці минулого року. Шанувальникам пост-року пропускати цю подію не варто – наживо гурт виступає вкрай рідко.

Krobak - And There By The River I Lost My Glasses

Коли

неділя, 17 вересня, 19:00

Де

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

100 грн

Booka Shade

Booka Shade – електронний дует Вальтера Мерціґера та Арно Каммермайєра з Німеччини. До Києва вони завітають після напруженого гастрольного літа. Як і на 15 літніх фестивалях, хлопці презентують новий альбом Galvany Street. До цього вони мали досвід виступу на Glastonbury, Coachella та Lollapalooza.

Booka Shade - In White Rooms

Коли

cубота, 16 вересня, 23:55

Де

CHI, Паркова дорога, 16-A

Скільки

400 грн

Вечірки

«Схема»

Cерія вечірок «Схема», як стверджують організатори (і підтверджують західні видання на кшталт Dazed), є територією свободи та рівності. Забезпечує це, зокрема, відсутність фейс-контролю та незвичний підбір локацій. Нині «Схема» закріпилася на кіностудії Довженка, хоча раніше її проводили у скейт-парку та в колишніх індустріальних приміщеннях. Суботній захід стане закриттям сезону – останнім цього року.

Cxema at Dovzhenko Film Studio

Коли

субота, 16 вересня, 23:00

Де

Кіностудія імені Олександра Довженка, павільйон №6, проспект Перемоги, 44

Скільки

350 грн

Loefah

Пітер Лівінстон, що виступає під сценічним ім’ям Loefah – британський ді-джей, резидент Boiler Room i Rinse FM. Мотиви індустріальної частини Лондона він спробує перенести на промислову зону Подолу. Усе це – з краєвидом на Гаванський міст і Рибальський острів. Локальну підтримку англійцеві забезпечить Pahatam.

Loefah Boiler Room London DJ Set

Коли

п’ятниця, 15 вересня, 22:00

Де

Sungrilla Club, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10

Скільки

150 грн

Mov-23

Worn Pop – молодий український лейбл, що співпрацює, зокрема, зi Stepan i Meduza та bichkraft. У п’ятницю лейбл організує перший у сезоні захід. Запрошені гості – First Hate із Данії, Charlotte Bendiks із Норвегії та Cosmo Vitelli з Франції.

Charlotte Bendiks  Noir

Коли

п’ятниця, 15 вересня, 21:00

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

180 грн

Blond:ish

Дует Blond:ish – постійний учасник фестивалю Burning Man. Дівчата вмикають хаус і тріп-хоп. Підтримають їх локали Capacity House.

BLOND:ISH Boiler Room London DJ Set

Коли

cубота, 16 вересня, 23:00

Де

L8 Park, Паркова дорога, 16

Скільки

250-350 грн

Punkt

Продовження серії вечірок Punkt у Mezzanine за участі Cauac, Alex Eight i Kichi Kazuko.


Коли

cубота, 16 вересня, 23:00

Де

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

до 01:00 – 350 грн, після 02:00 – 400 грн

СВІТЛИНИ: обкладинка – B&H Film Distribution, 1 – Кураж Базар, 2 – B&H Film Distribution, 3 – Marco Concert, 4 – Cаша Курмаз