Книжковий Кураж Базар

Коли: 16-17 вересня, 11:00 – 23:00

Де: арт-завод «Платформа»

Скільки: 50 грн, для пенсіонерів, дітей до 12 років, людей з інвалідністю, учасників АТО та вагітних жінок – безкоштовно.

Речі та книги

На вересневій барахолці продаватиметься декілька тисяч книг від 5 гривень.

Ліворуч від головного входу в павільйон знаходитиметься Літературний салон книжкового продюсера та співорганізатора Книжкового Кураж Базару Олени Лазуткіної.

Праворуч розмістяться букіністи та книжкові колекціонери зі старовинними та рідкісними виданнями.

Решту книжкових крамниць та букіністів шукайте в рядах барахолки на місцях 44, 69, 110, 111, 115, 180, 181, 211, 215, 247, 248, 287,  295, 310 та 348. Там продаватимуть старі і нові книжки українською, російською та іноземними мовами. Серед них – сучасна та класична художня література, учбова, бізнес і документальна література, рідкісні журнали з соціології і фотографії, арт-видання, а також книжки для дітей.

ВАРТІСТЬ: від 5 грн

 Місце 52

Великий вибір коміксів на різних мовах різних років, починаючи з 1954-го. Також сюди можна принести свої комікси для обміну.

ВАРТІСТЬ: від 10 до 600 грн

 Місце 57 – 58

Приватна колекція вінтажних і рідкісних сучасних електрогітар. Серед них – гітара James Trussart з декою з порожнистої сталі, Kramer 1978-го року з грифом із алюмінію, шведський Hagstrom 1974-го року (на ній грали групи ABBA і Manfred Mann), гітара Dobro в кольорі Seafoam Green (їх не більше десяти у всьому світі), сріблястий Gretsch, кілька бутікових брендів, про які мало хто чув, та кілька рідкісних гітар 70-х років брендів Guild і Fender. Всі вони були привезені колекціонером із США.

ВАРТІСТЬ: від 25 000 грн до 75 000 грн

Презентації і зустрічі з письменниками

Книжкова частина Кураж Базару проходитиме в Лофті на Books Stage.

У СУБОТУ З 17:00 ДО 18:00 поет Іван Якімов читатиме свої вірші, а одразу після цього Анна Богінська презентує книги «Жить Жизнь» і «Грех прощения»

О 19:00 авторка проекту «Вірші вночі» Тата Кеплер презентує свій новий поетичний проект «Синій чайник». Потім буде невеличка перерва, після якої організатори запрошують на «Дорослу ніч». Вона розпочнеться о 21:30 з майстер-класу від АНТИСНІД «Реальний секс». Після нього стартують відверті читання — сучасники читатимуть свої твори, а о 23:00, після закриття барахолки, розпочнуться нічні еротичні читання від Олени Лазуткіної.

У НЕДІЛЮ Лофт працюватиме з самого ранку. О 12:00 відбудуться перші «Півгодини із письменником» з Іриною Говорухою. Після цього письменники виступатимуть по черзі кожні півгодини до 16:00. Можна буде поспілкуватися з Оленою Рог, Юлією Дикою, Наілєм Муратовим ти Миколою Латанським.

З 16:00 стартують книжкові презентації. Першою про свої нові книжки «Всередені чоловіка» та «Всередені жінки» розповість Тамріко Шолі. За нею виступить Гарік Корогодський.

Також в Лофті можна буде подивитися на Книжковий іконостас і Зникаючу книгу. Остання зроблена з шоколаду з відривними їстівними листами, на яких будуть написані вірші.

Як розважатися

Розваги для інтелектуалів шукайте в «Арт Домі» і сусідньому Кінотеатрі.

У СУБОТУ в «Арт Домі» проводитимуть майстер-класи з ілюстрації від Ліліт Саркісян, дитячі читання інклюзивної літератури від письменниць Олени Осмаловської і Катерини Єгорушкіної.

У Кінотеатрі проходитимуть дитячі покази з перекладом на жестову мову, транслюватимуть відеопоезію. Програма завершиться о 16:00 лекцією «Сексуальність, сексуальна орієнтація і секс».

У НЕДІЛЮ в «Арт Домі» навчать читати шрифт Брайля та покажуть документальний спектакль «Нікому не кажи». Вдень в Кінотеатрі траслюватимуть мультики для дорослих, а о 15:00 розпочнеться спектакль «Театр вух» – відвідувачам зав’яжуть очі і змусять слухати.

Також на Кураж Базарі можна буде відвідати музей «Три після опівночі», прогулятися Бульваром Віршів, сфотографуватися на книжковому троні та ще в кількох інтелектуальних інста-плейсах, а також відвідати спектакль-променад U!Zahvati та pop-up бібліотеку від Film.ua.

Якщо захочете допомогти, можна купити благодійну солодку вату, наліпки «Кураж Базар» або речі на стенді #помогаюнакураже та Морячок.

З 15:00 до 18:00 біля «Арт Дому» проходитиме тусовка чорних собак.

Поїсти і випити можна буде на фудкорті та у вуличних барах.

Що слухати

У СУБОТУ ТА НЕДІЛЮ З 14:00 до 20:00 з Green Stage звучатиме джаз. Гратимуть Imaginarium, JAZZNIGHT trio, Оля Чернишова, Аніта Авакян, Аліну Астровськая, Natasha Yoshimoto, Grooving High та ReFunktion.

Обидва дні з 11:00 до 16:00 у павільйоні будуть грати діджеї-резиденти Кураж Базару: Oleksandr Pantileev, Artem Selecta, Space Condom, Dmitry Dir, Vinegreta і Andrey Pastushenko.

Для людей з дітьми

На інклюзивному дитячому майданчику між Лофтом і «Арт Домом» буде понад двадцяти різних активностей: планетарій, книжкові читання, зона «Каляки Маляки», платні та безкоштовні майстер-класи, спортивний майданчик, батути та багато інших розваг.

Близько 90% розваг для дітей безкоштовні.