Презентація книжки про історію розбудови Дарницького району Києва, сольник попвиконавиці «Лілу 45», завершальне тренування сезону на терасі від ЕБШ, ламані ритми від засновників фестивалю «Брудний пес», квартирник у кіностудії Довженка та тренінг із першої медичної допомоги дітям – ці й інші події в Києві 15–18 вересня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Презентація книжки про історію розбудови Дарницького району


У парку «Позняки» представлять книжку «Невідомі периферії Києва. Південне Лівобережжя» про розбудову Дарницького району міста. Це нова частина серії досліджень Києва від краєзнавців Семена Широчина й Олександра Михайлика.

Для написання праці використали космічні знімки й архівні фото, деякі з яких публікуватимуть уперше.

КОЛИ: четвер, 15 вересня, 18:30

ДЕ: парк «Позняки», локація біля фонтану «Груша»

Вхід вільний

ПОДІЯ

Сольник «Лілу 45»


Українська попспівачка «Лілу 45» випустила відразу два альбоми вперше за літо від повномасштабного вторгнення. Це релізи «Коли сонце сідає за схил» і «Труднощі перекладу», що складається з уже випущених треків, але тепер українською. Усе це та більше – у новому сольнику виконавиці в Bel Etage.

КОЛИ: пʼятниця, 16 вересня, 18:30

ДЕ: Bel Etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

СКІЛЬКИ – 399–499 грн

КВИТКИ

Благодійний мініфестиваль синтезаторів в Unit.City


Module Exchange разом із PlayVinyl запрошують на благодійний мініфестиваль синтезаторів. Там зберуть музичні інструменти, які можна покрутити, поклацати, пограти на спільному джемі, а також придбати платівки. Опісля – лекція про бітмейкинг від Keith.

Усі благодійні внески за вхід на подію передадуть фонду Volunteer.Home, який займається збором гуманітарної допомоги та безплатним онлайн-навчанням.

КОЛИ: пʼятниця, 16 вересня, 17:00

ДЕ: Unit.City, вулиця Дорогожицька, 3

Вхід – благодійний внесок

ПОДІЯ

Завершальне тренування сезону просто неба від ЕБШ


Спортивний хаб ЕБШ влаштовує завершальне тренування просто неба в цьому сезоні. Півторагодинне заняття проведе тренерка Юлія Шум, а за диджейським пультом запалюватиме Настя Слободнюк. Зібрані кошти в повному обсязі обіцяють передати на потреби медиків полку «Азов».

КОЛИ: пʼятниця, 16 вересня, 19:00

ДЕ: IQ Business Centre, вулиця Болсуновська, 13–15

СКІЛЬКИ – 300 грн

КВИТКИ

Купуєш коктейль у Green Bar – допомагаєш відновити дім у Лукашівці


У закладі Green Bar на Подолі влаштовують благодійний вечір для збору коштів для Ірини, чий будинок у Лукашівці зруйнували окупанти. Усі гроші за придбані коктейлі направлять ініціативі Repair Together, яка й займатиметься відновленням помешкання. Музику організовує український електровиконавець DJ Lutique.

Лукашівка – село в Чернігівській області, яке перебувало під окупацією російських загарбників. Від артобстрілів уцілів лише погріб, де Ірина зберігає свої речі. Наразі вона живе в сусідів.

КОЛИ: субота, 17 вересня, 19:00

ДЕ: Green Bar, вулиця Хорива, 1-А

СКІЛЬКИ –

ПОДІЯ

Барахолка «Комора Sale» на Виноградарі


«Комора Sale» – це класичний гаражний розпродаж, де можна знайти не тільки одяг, взуття й аксесуари, а й безліч дрібничок, потрібних у господарстві: кухонне приладдя, фіранки, декор та інше.

Мета – зібрати щонайменше 52 000 гривень для закупівлі кровоспинних засобів медикам на передовій. Допомогу передаватимуть команді Госпітальєрів у Павлограді, до лікарні в Першотравенську, а підрозділам військових у Донецькій і Миколаївській області віддадуть 350 аптечок.

КОЛИ: субота, 17 вересня, 16:00–20:00

ДЕ: сквер імені Скрябіна на проспекті Василя Порика, 7–9

Вхід вільний

ПОДІЯ

Ламані ритми від засновників фестивалю «Брудний пес»


Засновники фестивалю вуличної культури «Брудний пес» спільно з творчими обʼєднаннями Svyst і Polygon. У барі Keller облаштують дві музичні сцени, корнер для тату-марафону, а також майданчик для танцювального батлу брейкдансу та гопака. Частину зібраних коштів обіцяють перерахувати в один із фондів, який підтримує ЗСУ.

Повний лайнап: Alex Savage, Ana B, Jane, Little Vanya, Maat, Monotronique, Igor Zadorozhnyi, «Толя ТЕЦ», Human Margareeta, Pledov, Rusiiick і Roman Khmel.

КОЛИ: субота, 17 вересня, 14:00–21:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 150–350 грн

КВИТКИ

Квартирник у кіностудії Довженка


Проєкт «Леся Квартиринка» організовує новий квартирник із молодими українськими музикантами, який цього разу пройде в Кіностудії імені Олександра Довженка на Шулявці.

Кожен із виконавців грає в різних жанрах: Chubareenee покажуть джаз-рок, Blueberry Jam – грувовий фанк, Renie Cares заспіває в жанрі інді-року, а The Hypnotunez – джаз-панк у стилі Gogol Bordello. Виторг від придбаних квитків – до Musicians Defend Ukraine.

КОЛИ: субота, 17 вересня, 15:00–21:00

ДЕ: Кіностудія імені Довженка, проспект Перемоги, 44

СКІЛЬКИ – 400–450 грн

КВИТКИ

Лекції про веганство та спорт


Серію лекцій про веганство та спорт громадська організація «Кожна тварина» проведе в «Освіторія Хаб». Говоритимуть про переваги веганства в розрізі етики, здоровʼя й екології, а також веганів у спорті. Для дискусії запросять професійних спортсменів і спортсменок.

Донати, зібрані під час програми, підуть на купівлю веганських пайків для ЗСУ. Ми вже розповідали про те, як живуть і чим харчуються вегани в Збройних силах.

КОЛИ: субота, 17 вересня, 17:00–21:00

ДЕ: «Освіторія Хаб», вулиця Князів Острозьких, 2

«Unlimited рейв» на Нижньоюрківській


У Mezzanine на Нижньоюрківській відбудеться «Unlimited рейв» під брейк-біт і драм-енд-бейс від Jacique, Yung Berkut, Savir Angel і Lucianforesti. Обіцяють світлове шоу, високий темп музики та «моцний бас».

«Наша музика – це не лайтік, щоби потопати ніжкой і випити коктейль на барі. Це виверження накопичених за цей нелегкий час емоцій», – пояснюють організатори події.

КОЛИ: субота, 17 вересня, 15:00–21:30

ДЕ: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 200–300 грн

КВИТКИ

Тренінг із першої домедичної допомоги дітям


На тренінгу з першої медичної допомоги дітям учитимуть діяти в екстрених ситуаціях, а також розкажуть, як відрізняється допомога дитині та дорослому. На тренінгу – практичні заняття з використанням манекенів. Тривалість – 5 годин.

КОЛИ: субота, 17 вересня, 10:30–15:30

ДЕ: Respawn School, вулиця Хрещатик, 16

СКІЛЬКИ – 600 грн, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Толока на урочищі «Теремки»


Волонтери руху Dobrasprava кличуть жителів Голосіївського району на щорічну толоку урочища «Теремки». Із собою потрібно мати рукавички та за змогою сміттєві пакети. «Урочище – це зелені легені нашого мікрорайону», – підкреслюють волонтери.

КОЛИ: субота, 17 вересня, 10:00

ДЕ: проспект Академіка Глушкова, 17-А (футбольне поле біля школи №269)

Вхід вільний

ПОДІЯ

Світлове шоу й електронна музика на Svitlo for Ukraine


Благодійний івент Svitlo for Ukraine обʼєднає мультижанрові лайви електронної музики, а також світлові артперформанси. У лайнапі – Indifferent Guy й Odyssay Live, Beat Inside, Cherry, R.A.N і добірка треків від Wacky J.

40 000 гривень віддадуть волонтерській організації Music Saves UА.

КОЛИ: неділя, 18 вересня, 15:00

ДЕ: Osocor Residence, вулиця Виноградна, 2

СКІЛЬКИ – 300–500 грн

КВИТКИ

Спецпоказ фільму «Я працюю на цвинтарі»


У кінотеатрі «Жовтень» влаштовують спеціальний показ української кінострічки «Я працюю на цвинтарі» за участю творців фільму: режисера, продюсера й автора книжки «Паштет», за мотивами якої й зняли кіно.

«Я працюю на цвинтарі» – це драмеді з елементами чорного гумору. Кінофільм розповідає історію цинічного Саші, який встановлює пам’ятники на цвинтарі. Він має доньку-підлітка, яка несподівано повертається в його життя, а на кладовищі розпочинається «боротьба за владу».

«Не дивлячись на назву, «Я працюю на цвинтарі» – це життєствердний фільм про справжню реальність і життя без прикрас», – кажуть автори.

КОЛИ: неділя, 18 вересня, 14:30

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 105 грн

КВИТКИ

«El Кравчук» і «Хамерман Знищує Віруси»


Культові українські гурти 90-х «El Кравчук» і «Хамерман Знищує Віруси» зіграють концерт-трибʼют у клубі «Арсенал XXII».

Організатори концерту вважають, що це можливість нагадати українцям про яскраву та самобутню історію становлення української музики. «Це суміш суржику, нецензурної лексики, нової щирості й іронічного метамодернізму», – так описують ці два гурти в клубі на Князів Острозьких, 8.

Також виступатимуть Super Dj Mavr та київський оглядач Resident Advisor Human Margareeta.

КОЛИ: неділя, 18 вересня, 17:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Князів Острозьких, 8

СКІЛЬКИ – 200 грн

КВИТКИ