У київському парку «Позняки» завершився капітальний ремонт фонтану «Груша», повідомляє «Київзеленбуд». Востаннє він працював у 2014 році.

У репертуарі світломузичного фонтану лише українські пісні. «Груша» має 10 різних музичних сценаріїв із унікальними світловими шоу.

Комунальники повністю переоснастили технічну складову фонтану: встановили шість енергозберігальних насосів, нову фільтраційну систему, також замінили кабелі й автоматику.

Старі світильники замінили на 66 сучасних LED RGB-прожекторів, а навколо «Груші» оновили гранітне покриття. Фонтаном можна керувати як в автоматичному, так і в ручному режимі.

Автор «Груші» скульптор Олексій Золотарьов розповів нам, що проєкт не передбачав зведення навколо фонтану паркана. За його словами, паркан поставили через недотримання підрядником технічних норм: неправильно враховані пластикові опори, відсутність догляду за фонтаном.

Водограй у будні дні працює з 12:00 по 14:00, а після перерви – з 19:00 по 21:00. У вихідні – з 12:00 по 15:00 і з 18:00 по 22:00.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Груша» – світломузичний фонтан у парку «Позняки» в Дарницькому районі Києва, який створив український скульптор Олексій Золотарьов. Фонтан відкрили в 2012 році, однак з 2014 року він не працював.

Парк «Позняки» розташований на перетині проспекту Петра Григоренка та вулиці Драгоманова, поблизу станції метро «Позняки». Фонтан «Груша» має таку назву через свою форму.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Київзеленбуд»