Фестиваль сучасної анімації Linoleum, сольний концерт Latexfauna на терасі, перегляд стрічки «Свині завжди свині» до дня народження «Довженко-Центру», остання вечірка Laboratorium у 2022 році, презентація нової книжки Ірени Карпи, фестиваль йоги та медитації «Світло переможе» у Closer – події в Києві 8–11 вересня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Лекція «Про кіно» з режисером фільму «Памфір»


В «Українському домі» пройде лекція серії «Про кіно» з режисером фільму «Памфір» Дмитром Сухолитким-Собчуком, який під час війни встиг представити власну стрічку в Каннах. Подію присвятять темі вітчизняного кіно на міжнародному рівні.

КОЛИ: четвер, 8 вересня, 18:00

ДЕ: «Український дім», вулиця Хрещатик, 2

Вхід вільний, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Перегляд стрічки «Свині завжди свині» до дня народження «Довженко-Центру»


28-й день народження «Довженко-Центру» відзначатимуть показом комедії «Свині завжди свині», яку в 1931 році зняв учень Леся Курбаса Ханан Шмаїн. Замість саундтреку наживо гратиме Український імпровізаційний оркестр, до якого доєднається фронтмен «Хамерман Знищує Віруси»

«Такого дня народження в нас ще не було. А оскільки обставини вчать цінувати кожен день, хай і в скрутні часи станеться свято», – підкреслюють у «Довженко-Центрі», маючи на увазі можливу реорганізацію установи. Вибір кінофільму в цьому світлі набуває нових забарвлень.

КОЛИ: пʼятниця, 9 вересня, 19:00

ДЕ: «Довженко-Центр», вулиця Васильківська, 1

Вхід вільний

ПОДІЯ

Благодійний концерт гурту «Скай»


Тернопільський рок-гурт «Скай» влаштовує благодійний концерт, на якому збиратимуть гроші для ЗСУ. Мета – придбати 1000 турнікетів для 128-ї гірсько-штурмової бригади, яка воює на Донеччині.

КОЛИ: пʼятниця, 9 вересня, 19:00

ДЕ: Fairmont Grand Hotel, вулиця Набережно-Хрещатицька, 1

СКІЛЬКИ – 1600 грн

КВИТКИ

«Промислове техно» від французького артиста Yass


Французький артист Yass приїде до Києва з благодійним концертом і звучанням «промислового техно й ембієнту». Локальну підтримку Yass нададуть українці Petrov та Lutique. Увесь виторг обіцяють передати на підтримку ЗСУ.

КОЛИ: пʼятниця, 9 вересня, 17:00

ДЕ: Osocor Residence, вулиця Виноградна, 2

СКІЛЬКИ – 300 грн

КВИТКИ

Сольник Latexfauna на терасі


Літо вже завершилося, але тільки не для Latexfauna: український інді-гурт зіграє сольник на терасі D12 і спробує на день повернути тропічну атмосферу треками про серферів і липень. А ще зіграє новий сингл «Іван Богун». На заході можна буде задонатити на потреби ЗСУ.

КОЛИ: субота, 10 вересня, 17:00

ДЕ: D12, вулиця Десятинна ,12

СКІЛЬКИ – 650–1500 грн

КВИТКИ

Вечірка Laboratorium на Кирилівській


У Keller Bar пройде остання вечірка Laboratorium у 2022 році. Вона обʼєднає виступи електронної музики, а також галерею малюнків і фотознімків сучасних молодих митців України. Повний лайнап: Friedensreich, Radiant Futur, Pan Feofan, Zagorui, Eternity, Tatyana Sergeevna, Shana, Relyve, Cheka, AuVizor і Robotech.

Частину зібраних коштів віддадуть притулку для тварин у тимчасово окупованому Херсоні й ініціативі Repair Together, яка відбудовує зруйноване житло українців.

КОЛИ: субота, 10 вересня, 13:00–21:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 450 грн

КВИТКИ

Презентація нової книжки Ірени Карпи «Тільки нікому про це не кажи»


«Тільки нікому про це не кажи» – новий роман української письменниці Ірени Карпа, у якому сплелися психологічний трилер і детектив. Історія одночасно відбуватиметься і в Києві, і в Парижі.

У романі також знайшлося місце для Соніка – провінційного журналіста – і Месника – серійного вбивцю-вігіланта, який, проте, не є головним антагоністом. Презентація пройде у «Сквоті», а модераторкою події виступить солістка гурту «Крихітка» Саша Кольцова.

КОЛИ: субота, 10 вересня, 15:00

ДЕ: «Сквот», вулиця Терещенківська, 17-Б

СКІЛЬКИ – благодійний внесок від 200 грн

ПОДІЯ

«Вавилон XX» Івана Миколайчука в Будинку кіно


Культовий український фільм «Вавилон XX» Івана Миколайчука покажуть у Будинку кіно. Це спеціальний показ до Дня українського кіно, який очолить кінознавець Сергій Тримбач. Він разом з акторами, режисерами й операторами поділиться спогадами про творця стрічки.

«Вавилон XX» створили в 1979 році за мотивами роману «Лебедина зграя», який оповідає про перші роки колективізації в українському селі. Фільм знімали в селищі Витачів у Київській області.

КОЛИ: субота, 10 вересня, 17:30–20:00

ДЕ: Будинок кіно, вулиця Саксаганського, 6

СКІЛЬКИ – 80–150 грн

КВИТКИ

Спецпоказ стрічки «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди»


У кінотеатрі «Ліра» проведуть спецпоказ документальної кінострічки «Голлівуд над Дніпром. Сни з Атлантиди» за участю режисера Олега Чорного.

Фільм розповідає про село Бучак на Канівщині, яке з 1950-х років «стало своєрідним Голлівудом на Дніпрі», завдяки режисерові Олександру Довженку. Знімання кіно припинили в 1972 році, коли ввели в експлуатацію Канівську ГЕС, а Бучак затопили Канівським морем.

КОЛИ: пʼятниця, 10 серпня, 15:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

Вхід вільний

ПОДІЯ

Сучасна українська анімація на фестивалі Linoleum


Фестиваль сучасної української анімації Linoleum через повномасштабне вторгнення цьогоріч проходить онлайн. Однак в «Українському домі» проведуть серію офлайн-заходів. Покажуть вибрані програми й організують зустрічі з українськими аніматорами.

Зокрема, представлять проєкт «Усе гаразд!» про емоційне вигорання та творчу кризу, а також «Неприйнятний контент» про воєнні злочини росіян. Насамкінець покажуть 10 короткометражок від авторів із Канади, Німеччини, Чехії, Колумбії, Бразилії й України. Повна програма фестивалю – тут.

КОЛИ: субота-неділя, 10–11 вересня, 15:00

ДЕ: «Український дім», вулиця Хрещатик, 2

«Світло переможе»: йога та медитації у Closer


Фестиваль йоги, медитації та фітнесу «Світло переможе» проведе у Closer другий захід серії. На пʼяти майданчиках облаштують локації для занять спортом, фудкорт, корнери з майстер-класами та лекціями та музичну сцену. Електронні сети зіграють Svitlanka b2b Redhead (Zasvitlo), а також Valeri Cassi b2b Buga. Із собою потрібно мати власний килимок для йоги або каримат.

КОЛИ: неділя, 11 вересня, 10:00–21:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 250–350 грн

КВИТКИ

Ранкова йога у «Сквоті»


Недільна ранкова хатха-йога, пранаяма, медитація і саунд-хілінг повертаються у «Сквот». Із собою варто принести килимок, пляшку з водою і протисонцевий крем. Усі зароблені гроші перерахують волонтерському штабу «Зграя».

КОЛИ: неділя, 11 вересня, 11:00–12:00

ДЕ: «Сквот», вулиця Терещенківська, 17-Б

СКІЛЬКИ – 200 грн

ПОДІЯ