З 22 до 25 серпня в Києві заборонили проводити масові заходи задля безпеки. Редакція The Village Україна зібрала для вас кілька варіантів, як безпечно та з користю провести вікенд у Києві та відсвяткувати День Незалежності.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Святкування Дня Незалежності України в галереї Modi


Художня галерея та винний бар Modi організовують мистецьке святкування Дня Незалежності.

У програмі концерти на великому екрані, творче товариство, конкурс найкращого тосту та виставка живопису та художньої фотографії «Україна й українці!».

Офіційне відкриття колективної виставки відбудеться 26 серпня. Але з 24 серпня вона вже буде доступна для відвідувачів галереї.

Коли: середа, 24 серпня, 19:00

Де: Modi Art & Wine Gallery, вулиця Мала Житомирська, 17

Monoton Charity Fest


Благодійний фестиваль, де виступатимуть Alekseev, Khayat, Gremo, Ostrovskyi та співачка Garna. Організатори події хочуть підтримати 49-й стрілецький батальйон ЗСУ «Карпатська Січ». Тому вхід на фестиваль буде вільний, але за донат.

Коли: четвер, 25 серпня, 18:00

Де: Pepper’s Club, вулиця Московська, 8

Вхід вільний

Подія

«За двома зайцями» в «Жовтні»


Фільм Віктора Іванова «За двома зайцями» представить кінознавець і кінокритик Андрій Алферов. Стрічку покажуть у кінотеатрі «Жовтень».

«Обираючи заключний фільм для ретроспективи «Українського поетичного кіно», зупинили свій вибір на сатиричній комедії «За двома зайцями», яка посідає 17 позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно», – пояснили організатори.

Коли: четвер, 25 серпня, 19:05.

Де: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

Скільки – 95 гривень

Квитки

Реп із живими інструментами у Closer


В артцентрі Closer читатимуть реп у супроводі живих інструментів. Організатори планують поєднати інструментальну музику, брейкданс і реп. У програмі: Jam, Ape Muder, «МС Реп», «Тулим & Лірика Вітру». Частину коштів передадуть ЗСУ.

Коли: п’ятниця, 26 серпня, 18:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки – 250 грн

Квитки

Благодійний майстер-клас із бігу від Saucony Run Club


Професійний тренер Віталій Дрозд на основі власного досвіду та наукових досліджень розповість про розминки та заминки, як покращити техніку бігу, результат і фізичне здоров’я. І головне – як не травмуватися.

Під час майстер-класу збиратимуть гроші благодійному фонду «Повернись живим». Щоби зареєструватися, треба внести від 100 гривень до фонду через платформу Kind Race 120.

Коли: субота, 27 серпня, 12:00–15:00

Де: Київський велотрек, вулиця Липинського, 15

Kурс базової військової підготовки від Мilitary School


Military School проведе курс із тактичної підготовки та медицини, де навчатимуть орієнтуватися на місцевості, розбирати та збирати зброю, вогневої стрільби, польової кухні та тактичної медицини. Курс пройде на полігоні під Києвом із досвідченими інструкторами-військовими.

 Раніше ми збирали добірку базових курсів військової підготовки.

Коли: субота, 27 серпня, 10:00

Де: Київ, станція метро «Харківська»

Скільки – 3500 гривень (до вартості входить трансфер, вечеря та сам курс)

Реєстрація

«Підпільний стендап» в Underground Standup Club


Свят Загайкевич, Сергій Чирков, Антон Сенюк, Дмитро Білоус на вечірці «Підпільного стендапу» в Києві. 20% коштів із виступів передають на потреби ЗСУ, а бійцям ТРО та ЗСУ вхід безоплатний.

Коли: субота, 27 серпня, 18:30;

Де: Underground StandUp Club, вулиця Золотоворітська 15

Скільки – 250–400 гривень

Квитки

Мистецький захід «На часі» як присвята Незалежності України


Третій благодійний фестиваль сучасної музики та візуального мистецтва проведуть у Києві.

У програмі багато концертних виступів та обговорення української незалежності через призму національної культури. Про «Культуру та мистецтво: де моя/твоя/наша незалежність?» можна буде подискутувати із сучасними культурними діячами, а також оцінити нинішній стан мистецького фронту України. Повна програма – тут.

Усі зібрані на заході кошти направлять до фонду ГО, яка допомагає культурним діячам і просторам на стрічкоткацькій фабриці.

Коли: 27 сепрня, 12:00

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки – 350 гривень

Квитки

Благодійний історичний фестиваль Legio Historica 7


Про агресію Росії, культурну дипломатію в СРСР та історичні блоги на YouTube говоритимуть на історичному фестивалі Legio Historica 7. Історики, філософи, блогери, філософи й археологи читатимуть лекції у просторі «Цегла». Програма – тут.

Вхід на фестиваль – за будь-який донат. Усі гроші перерахують волонтерам, які допомагають жителям Херсонщини, і ЗСУ.

Коли: субота, 27 серпня, з 11:00

Де: «Цегла», вулиця Велика Житомирська, 4, [код домофону «2»]

Культурний вікенд із нішевими брендами, вінтажними байерами та інстаграм-проєктами


Платформа Kyivness із гастрохабом Garage організовують культурний вікенд, де можна буде придбати вінтажний одяг, прикраси та взуття. Також пропонуватимуть декор від вінтажних бюро, селекцію вінтажних окулярів Prada, Miu Miu, Versace, вініл і програвачі, а також аромати для оселі, свічки, традиційні українські горщики в сучасній інтерпретації. У корнері книжок і журналів презентовані сучасні українські та світові видання.

Ресторан Mirali, винний бар Sabotage та кав’ярня Bakehouse підготують спеціальні меню для заходу. Ціллю проєкту є підтримати фонд «Повернись живим» і декілька локальних волонтерських проєктів.

Коли: 27–28 серпня, з 11:00 до 19:00

Де: Garage, вулиця Межигірська, 82

Спецпоказ першої стрічки на військову тематику з 24 лютого «Снайпер. Білий Ворон»


Переглянути стрічку «Снайпер. Білий Ворон» разом із продюсером Артемом Денисовим і творчою командою фільму можна буде в кінотеатрі «Жовтень».

«Снайпер. Білий Ворон» – воєнний екшн від режисера Мар’яна Бушана, заснований на реальних подіях. «Снайпер» стане першою українською стрічкою на військову тематику на реальних подіях, яка виходить у широкий національний прокат із початку повномасштабного вторгнення. Це історія про пацифіста Миколу з Горлівки, який із початком війни у 2014 році, попри власні принципи й упередження, вчиться снайпінгу та йде захищати свою землю від росіян. Прем’єра фільму запланована на 24 серпня.

Коли: неділя, 28 серпня, 13:50.

Де: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

Скільки – 85 грн

Квитки

«Незалежний маркет» у «Всі.Свої»


«Всі.Свої» організовують «Незалежний маркет», де українські бренди продаватимуть одяг, взуття, аксесуари, товари для дому, декор та крафтові продукти. Зокрема, там можна буде купити фіційний мерч Saint Javelin.

Під час тривоги маркет закриватимуть. Організатори прагнуть підтримати українських виробників і дати можливість українцям купити «унікальну продукцію».

Коли: 27–28 серпня, з 10:00 до 20:00

Де: Київ, вулиця Десятинна, 12, Всі.Свої D12

Вхід вільний

Подія

Обкладинка: кадр з фільму «Снайпер. Білий Ворон»