The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги цього місяця.

«Король»

The King

Трейлер фільму «Король»

Тімоті Шаламе в екранізації Шекспіра

Принц Уельсу Гал бореться за владу, щоб стати королем Генріхом V. «Король» – це адаптація низки творів Вільяма Шекспіра, присвячених тезі «Владу не дають, владу беруть». У головній ролі – головний молодий актор Голлівуду Тімоті Шаламе. У касті також Джоел Едґертон і Роберт Паттінсон, який веселиться з французьким акцентом.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 1 листопада

Сервіс: Netflix

Режисер: Давід Мішо («Ровер»)

У ролях: Тімоті Шаламе («Назви мене своїм ім’ям»), Роберт Паттінсон («Гарні часи»), Джоел Едґертон («Лавінґ»), Лілі-Роуз Депп («Планетаріум»)

«Доктор Сон»

Doctor Sleep

Трейлер фільму «Доктор Сон»

Продовження «Сяйва» Стівена Кінга

Навіщо культовій адаптації «Сяйва» сиквел? По-перше, тому що Стівен Кінг, за власним визначенням, ненавидить фільм Стенлі Кубрика. По-друге, тому що це гарна можливість розповісти про дитячу травму Денні Торренса – хлопчика з надзвичайними здібностями з оригіналу, якого тепер гратиме Юен Макґреґор. По-третє, схему «показати дитячих персонажів дорослими у продовженні» студія вже перевірила у «Воно».


Прем’єра: 7 листопада

Режисер: Майк Фленаган («Окулус»)

У ролях: Юен Макґреґор («Трейнспотинг»), Ребекка Ферґюсон («Місія нездійсненна»)

«Додому»

Evge

Трейлер фільму «Додому»

Повернення додому

Мустафа хоче поховати на батьківщині в Криму сина, який загинув під час російсько-української війни. Під час дороги додому він намагається відновити зв’язки з молодшим сином, який також переїхав із Криму на материкову Україну. «Додому» взяв участь в одній із програм Каннського кінофестивалю і претендуватиме на «Оскар» від України. Ми попросили режисера та виконавця головної ролі розповісти про улюблені місця в Києві.


Прем’єра: 7 листопада

Режисер: Наріман Алієв

У ролях: Ахтем Сеітаблаєв («Хайтарма»), Ремзі Білялов

«Ноель»

Noelle

Трейлер фільму «Ноель»

Донька Санти

Уперше за тисячу років діти залишаються без подарунків від Санта Клауса на Різдво. Санта вийшов на пенсію, а справи мав передати синові – та той злякався відповідальності. Але не переймайтеся, виправити це мусить донька Санти. «Ноель» – це один з перших оригінальних фільмів стримінгового сервісу Disney+. У головних ролях Білл Гейдер та Анна Кендрік.

Де дивитися: Disney+


Прем’єра: 12 листопада

Сервіс: Disney+

Режисер: Марк Лоренс («Місс Конгеніальність»)

У ролях: Білл Гейдер («Баррі»), Анна Кендрік («Ідеальний голос»)

«Аутсайдери»

Ford v Ferrari

Трейлер фільму «Аутсайдери»

Ford проти Ferrari

Ferrari домінували у перегонах на витривалість «24 години Ле-Ману», поки не прийшли конструктор Керол Шелбі та гонщик Кен Майлз. Це не так історія автомобіля Ford GT40, як розповідь про прагнення бути першими. У головних ролях Метт Деймон і Крістіан Бейл.


Прем’єра: 14 листопада

Режисер: Джеймс Менґолд («Лоґан»)

У ролях: Крістіан Бейл («Темний лицар»), Метт Деймон («Марсіянин»)

«Ангели Чарлі»

Charlie’s Angels

Трейлер фільму «Ангели Чарлі»

Для Чарлі

Нове покоління «Ангелів» на чолі з Крістен Стюарт продовжує справу Кемерон Діас, Дрю Беррімор і Люсі Лью. Жіноча команда шпигує, стрибає з парашутами і розважається, відповідає за все це режисерка Елізабет Бенкс.


Прем’єра: 14 листопада

Режисерка: Елізабет Бенкс («Ідеальний голос 2»)

У ролях: Крістен Стюарт («Сутінки»), Наомі Скотт («Аладдін»), Патрік Стюарт («Люди Ікс»)

«Птах-землетрус»

Earthquake Bird

Трейлер фільму «Птах-землетрус»

Зникнути в Токіо

Люсі та Лілі переїздять у Токіо і закохуються у Тейджі. Коли героїня Райлі Кіо раптово зникає, підозра падає на оскарівську лауреатку Алісію Вікандер. «Птах-землетрус» – це екранізація бестселера Сюзанни Джонс у декораціях Токіо 1989 року.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 27 листопада

Сервіс: Netflix

Режисер: Вош Вестморленд («Досі Аліса»)

У ролях: Алісія Вікандер («Дівчина з Данії»), Райлі Кіо («Дічина за викликом»), Наокі Кобаяші

«Крижане серце ІІ»

Frozen II

Трейлер фільму «Крижане серце ІІ»

Ельза та Анна повертаються

Іноді треба відпустити минуле, щоб почалися нові пригоди. Анна, Ельза й навіть сніговик Олаф вирушать на Північ за таємничим звуком, щоб знову перевірити дружбу на витривалість. Зима цьогоріч почнеться з продовження дворазового переможця «Оскара».


Прем’єра: 21 листопада

Режисери: Кріс Бак, Дженніфер Лі («Крижане серце»)

«Мідвей»

Midway

Трейлер фільму «Мідвей»

Інша друга світова

Битва за Мідвей – ключова подія на тихоокеанському театрі воєнних дій другої світової війни. Після атаки на Перл-Гарбор американські військові зуміли зібратися і перевернути ситуацію у війні з Японією. Режисер фільмів-катастроф Роланд Еммеріх збирає для цього завдання команду з найбільш маскулінних чоловіків Голлівуду – Вуді Гаррельсона, Денніса Квейда, а також Ніка Джонаса.


Прем’єра: 21 листопада

Режисер: Роланд Еммеріх («Післязавтра»)

У ролях: Вуді Гаррельсон («Справжній детектив»), Патрік Вілсон («Фарґо»), Люк Еванс («Форсаж»)

«Ірландець»

The Irishman

Трейлер фільму «Ірландець»

Мартін Скорсезе збирає друзів на Netflix

Френк Ширан пройшов Другу світову, працював водієм вантажівки, а тоді знайшов своє покликання як найманий убивця для мафії. «Ірландець» – це екранізація мемуарів справжнього кілера під назвою «Я чув, що ви фарбуєте будинки». Це фільм, який режисер «Хороших хлопців» і «Вовка з Волл-стріт» Мартін Скорсезе хотів зняти з Робертом Де Ніро кілька десятків років. Оскільки Френк розповідає історію всього свого життя, у виробництві використали новітні технології цифрового омолодження акторів: Де Ніро, а також Аль Пачино, Джо Пеші та Гарві Кайтела у стрічці покажуть у кількох різних часових періодах. Зверніть увагу, що хронометраж фільму – понад три години.

Де дивитися: Netflix


Прем’єра: 27 листопада

Сервіс: Netflix

Режисер: Мартін Скорсезе («Хороші хлопці»)

У ролях: Роберт Де Ніро («Таксист»), Аль Пачіно («Обличчя зі шрамом»), Джо Пеші («Сам удома»), Гарві Кайтел («Кримінальне чтиво»)

«Ціна правди»

Mr. Jones

Трейлер фільму «Ціна правди»

Голодомор

Журналіст Ґарет Джонс здобув визнання після інтерв’ю з Адольфом Гітлером, яке він мав на меті закріпити розмовою з Йосипом Сталіним. Представник видання Western Mail отримав дозвіл на відвідування Радянського Союзу, але попри заборону відвідав й Україну. Джонс став першим журналістом, який розповів світу про жахіття Голодомору як геноциду українського народу, і фільм «Ціна правди» присвячений саме цьому. У головній ролі – зірка серіалу «Макмафія» Джеймс Нортон. Журналіста The New York Times, який підтримував радянську пропаганду, зіграв Пітер Сарсгард.


Прем’єра: 28 листопада

Режисерка: Агнєшка Голланд («Європа Європа»)

У ролях: Джеймс Нортон («Макмафія»), Вікторія Кірбі («Корона»), Пітер Сарсгард («Хлопці не плачуть»)

«21 міст»

21 Bridges

Трейлер фільму «21 міст»

Перекрити мости

Зловмисники вбивають двох поліцейських. Щоби не випустити їх за межі району, поліція вирішує вперше в історії перекрити всі мости на острів Мангеттен у Нью-Йорку. Керує спецоперацією Чорна Пантера Чедвік Боузмен, а як продюсери за фільм відповідають брати Руссо – режисери «Месників».


Прем’єра: 28 листопада

Режисер: Браян Кірк («Гра престолів»)

У ролях: Чедвік Боузмен («Чорна Пантера»), Дж. К. Сіммонс («Одержимість»), Сієна Міллер («Американський снайпер»), Тейлор Кітч («Справжній детектив»)

Обкладинка: Netflix