Що дивитися

«Окча» / Okja

28 червня

Велетенська генетично модифікована свиня за прикладом Кінг-Конга подорожує до Нью-Йорка. Настільки ж великі й імена на постерах: Тільда Свінтон («Виживуть тільки коханці»), Джейк Джилленхол («Горбата гора») та південнокорейський режисер Пон Чжун Хо, який уже має успішний досвід роботи в Голлівуді із фільмом «Крізь сніг». «Окчу» встигли назвати «першим великим фільмом Netflix».

«Проповідник» / Preacher

25 червня

Священик вирушає на пошуки бога – у прямому і переносному сенсах. По-перше, тому що він починає сумніватися у своїй вірі. По-друге, тому що бог раптом кудись зник. Екранізація комікса від майстра комедії Сета Роґена («Суперперці»). У головній ролі – виконавець ролі молодого Тоні Старка Домінік Купер.

«Циганка» / Gypsy

30 червня

Наомі Воттс («Малголленд-драйв») грає психотерапевта, що не може стриматися від сексуальних стосунків із пацієнтами. Ясна річ, нічого хорошого це не обіцяє. Перші два епізоди трилера зняла Сем Тейлор-Джонсон («П’ятдесят відтінків сірого»).

Що слухати

4:44 JAY-Z

На те, що скаже Джей-Зі, чекали дуже довго – і Шон Картер це розуміє. Перший за чотири роки альбом репер розпочинає пропозицією вбити себе. Потому він продовжує перетворювати дружбу з Каньє Вестом на ворожнечу і вибачається перед дружиною Бейонсе – і все це тільки у першому треку. Джей каже, що ідея альбому прийшла до нього о 4:44 ранку. Він рефлексує, але думає не про себе: попросити пробачення у коханої за зради, поговорити з донькою, порадіти народженню близнюків. Допомагають висловити почуття реперу Стіві Вандер, Френк Оушен і семпли Ніни Сімон.

Funk Wav Bounces Vol. 1 Келвіна Гарріса

Альбом легких літніх хітів від ді-джея Келвіна Гарріса. На відміну від схожого проекта DJ Khaled, що вийшов минулого тижня, платівка рідко спускається до відвертого несмаку. (Окрім спільного треку з Нікі Мінаж.) Серед інших запрошених гостей – Фаррелл Вільямс, Френк Оушен, Джон Ледженд і Snoop Dogg.

Glastonbury-2017

«”What a fucking great place this is. Ain’t nothing else like it on earth”, – каже зі сцени Том Йорк». Не лише Radiohead, а й Foo Fighters, The xx та Ед Ширан – найкращі виступи з цьогорічного фестивалю Glastonbury ми зібрали за одним посиланням.

Що читати

Філ Найт: Взуття-буття – історія Nike, розказана її засновником

The Village Україна

Історія становлення Nike, одного з найдорожчих брендів у світі. Причому – з перших вуст його засновника Філа Найта. Прокоментувала україномовне видання книжки digital manager виробника спортивного одягу та взуття в Україні Наталя Тиховод.

 Читати

«Муки музыки: как страна не оценила подарок в виде Alfa Jazz Fest»

«Платформа»

У колонці ді-джей і радіоведучий Влад Фісун констатує: цьогорічний Alfa Jazz Fest у Львові, скоріш за все, стане останнім у такому форматі. Та чому Україна не оцінила музичну подію світового масштабу?

 Читати

«Плани на літо: найкращі концерти та фестивалі в Україні»

Comma

Великий гід літніми українськими фестивалями – не лише Atlas Weekend і Zaxidfest, а й Respublica та Koktebel Jazz Fest. До того ж видання про музику підібрало головні концерти літа в Києві: зокрема, Depeche Mode, Foals і alt-J.

 Читати

У що грати

Call of Duty: Modern Warfare Remastered

27 червня / PlayStation 4

Як здавалося у 2007 році, відмова від декорацій Другої світової війни пішла серії шутерів Call of Duty на користь. Та після трьох частин Modern Warfare, трохи божевільної Black Ops і менш вдалих останніх кількох ігор франчайз повернеться до протистояння нацизму. Десять років потому на оригінальну Modern Warfare цікаво дивитися як на початкову точку щойно закінченого циклу. Воєнні дії американської армії на Близькому Сході, російські ультранаціоналісти з ракетами, флешбек у Прип’яті – цей мілітарі-атракціон уже віддає божевіллям, але ще не дійшов до перестрілок у відкритому космосі.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

30 червня / PlayStation 4

Ще одне перевидання класичної серії для PlayStation 4 – але для трохи старшого покоління. Ігри про Креша завжди були невід’ємною частиною консолей Sony, але після того, як їх розробники перемкнулися на пригоди Нейтана Дрейка, залишилися в тіні. N. Sane Trilogy – гарна нагода пригадати перші три Crash Bandicoot.

СВІТЛИНИ: обкладинка – Netflix, 1 – Netflix, 2 – wikipedia.org, 3 – The Village Україна,

4 – Activision