Найкращі моменти цьогорічного фестивалю Glastonbury обрали BBC. The Village Україна розповідає про артистів, які згадують про власні зламані ноги, тріумфально повертаються, стрибають у натовп та називають фестиваль найкращим місцем у світі.


Radiohead - Creep

«Creep» грають передостанньою. Остання у сет-листі Radiohead – «Karma Police». Цей виступ вже назвали святкуванням 20-ліття альбому «OK Computer».

Це третій виступ гурту на фестивалі як хедлайнера на Pyramid Stage. Вперше вони стали головним гуртом сцени ще 20 років тому. «What a fucking great place this is. Ain’t nothing else like it on earth», – каже зі сцени Том Йорк.

Влітку 2017-го Radiohead вже перевидали альом OK Computer (1997 року) та випустили два відео – «I Promise» та «Man Of War».


The Killers - Mr Brightside

Секретним гостем сцени у John Peel Tent стали The Killers. Фронт-мен Брендон Флауерс, виходячи на сцену, каже: «Говорять, що на John Peel Stage ти граєш двічі у власній кар’єрі: спочатку на шляху вгору і потім ще раз, коли спускаєшся».

Вперше гурт зіграв на цій сцені ще у 2004-му. Стати хедлайнерами на Pyramid Stage The Killers довелося вже у 2007-му.

18 червня The Killers випустили відео до свого нового синглу – The Man.


Royal Blood - Out Of The Black

Рок-дует з Брайтона Royal Blood виходять на головну сцену фестивалю, щойно дізнавшись, що їхній другий студійник «How Did We Get So Dark» піднявся на першу сходинку у британських чартах.

Glastonbury доспівує рядки «Out Of The Black» (головний сингл однойменного альбому, виданого у 2014 році) за Майка Керра. На четвертій хвилині барабанщик Бен Тетчер лишає ударні і біжить у натовп, залишаючи колегу наодинці.


Liam Gallagher - Don't Look Back In Anger

«Якщо знаєте слова – приєднуйтеся», – каже екс-учасник Oasis Ліам Галахер. «Slip inside the eye of your mind / Don't you know you might find / A better place to play...» Акомпанемент – лише маракаси. Приспів Ліам уже не співає – з цим справляється Glastonbury.  В інтерв’ю після концерту Ліам каже, що ніколи такого не робив.

«Don't Look Back In Anger» – четвертий сингл альбому Oasis «(What's the Story) Morning Glory?», виданий ще у лютому 1996 року. Його написав брат Ліама – Ноель Галахер.

Сольний альбом Ліама Галахера «As You Were» вийде 6 жовтня 2017 року.


Ed Sheeran - The A Team

«Haters gon' hate, але виступ Еда Ширана на Pyramid Stage був абсолютним тріумфом», – пише NME.

«Мушу відзначити, що я дуже нервую», – каже музикант, піднімаючись на головний майданчик фестивалю Glastonbury.

Саме завдяки синглу «The A Team» у 2011 році до музиканта прийшов перший комерційний успіх.


Foo Fighters - Everlong

Foo Fighters піднялися на Pyramid Stage вперше після скасованого виступу у 2015-му (тоді соліст гурту Дейв Грол зламав ногу).

Першу пісню – «Times Like These» – Foo Fighters присвятили Florence + The Machine, які замінили їх у 2015-му. Дейв також встиг подякувати хірургові, який лікував його зламану ногу.

Наприкінці виступу Foo Fighters зіграли «Under Pressure» Queen. Для цього Дейв Грол помінявся місцями з барабанщиком гурту та згадав часи, коли сам сидів за ударними в Nirvana. «Everlong» – завершальна у сет-листі виступу.

1 червня 2017 вийшов новий сингл Foo Fighters – «Run».


The xx - Angels

Лондонське тріо вийшло на сцену перед виступом Radiohead. Басист Олівер Сім згадував, як у 2011 прийшов на фестиваль зі зламаною ногою, щоб побачити виступ Beyonce.


Slaves - Shutdown

Панки з графства Кент – Slaves виступили як секретний гість на  BBC Introducing Stage.

Перед 15-секундною «Girl Fight» соліст/барабанщик гурту поліз у натовп розповідати історії. Розповіді про появу пісень Slaves – невід’ємна частина виступів гурту.

Восени 2016 року вийшов другий альбом панк-дуету – «Take Control».


Фото: billboard.com