The Village Україна розповідає про ігри, на які ми чекаємо впродовж весни 2023 року. Раніше ми виділяли найбільш очікувані ігри року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Wo Long: Fallen Dynasty

Трейлер Wo Long: Fallen Dynasty

Що це: Воїн пробиває собі дорогу крізь ворогів і демонів у Китаї епохи «Роману трьох держав». Wo Long: Fallen Dynasty – це новий проєкт студії Team Ninja, відомої за Nioh і серіями Dead or Alive і Ninja Gaiden.

Чому чекаємо: Якщо вам сподобався Ghost of Tsushima, але хочеться Китаю замість Японії чи більшого виклику в бойовій системі.


Коли: 3 березня

Платформи: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC (Steam)

WWE 2K23

Трейлер WWE 2K23

Що це: Щорічна версія симулятора професійного реслінгу з головними зірками ростеру WWE.

Чому чекаємо: Тут мав би бути жарт про Джона Сіну, але ми його не бачимо.


Коли: 17 березня

Платформи: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC (Steam)

Resident Evil 4

Трейлер Resident Evil 4

Що це: Леон Кеннеді рятує доньку президента США, для цього він проходить всі кола пекла.

Чому чекаємо: Римейк класичної гри 2005 року, однієї з найкращих у серії Resident Evil.


Коли: 24 березня

Платформи: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, PC (Steam)

Crime Boss: Rockay City

Трейлер Crime Boss: Rockay City

Що це: Чак Норріс, Майкл Медсен і Кім Бейсінгер у грі про організовану злочинність, яка водночас є шутером від першої особи й симулятором підготування пограбувань.

Чому чекаємо: Ця гра водночас хоче бути Grand Theft Auto (чи то Vice City, чи то GTA V) і Payday: The Heist, але за механікою більше схожа на Left 4 Dead, ділиться першими враженнями від ігроладу IGN. Сподіваємося, що Vice City все-таки візьме гору.


Коли: 28 березня

Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC (Epic Games Store)

Minecraft Legends

Трейлер Minecraft Legends

Що це: У світі Minecraft розповідають таку легенду: одного разу пігліни прорвалися у Верхній світ і поставили його під загрозу. Подолати їх, ясна річ, може тільки справжній герой. Minecraft Legends – це спіноф однієї з найбільш успішних ігор в історії Minecraft з елементами екшну та стратегії.

Чому чекаємо: Звісно, передусім заради кооперативу й мультиплеєру.


Коли: 18 квітня

Платформи: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC (Steam), Nintendo Switch

Dead Island 2

Трейлер Dead Island 2

Що це: Dead Island був цікавим прикладом того, як ефектний трейлер став популярнішим за саму гру. В оригінальній грі 2011 року був і відкритий світ тропічного острова під час зомбі-апокаліпсиса, і нетипова бойова система, і рольові елементи, але перевершити трейлер було занадто амбітним завданням.

Чому чекаємо: За сиквел відповідають не польські розробники Techland, а студія, яка робила Homefront: The Revolution. Вони обіцяють ще більший ігровий світ, який включатиме зону міст Лос-Анджелеса й Сан-Франциско, перетворений на велику зону карантину.


Коли: 21 квітня

Платформи: PlayStation 5, PC (Epic Games Store), Xbox Series X/S

Star Wars Jedi: Survivor

Трейлер Star Wars Jedi: Survivor

Що це: Продовження однієї з найкращих нових ігор у всесвіті «Зоряних війн» Star Wars Jedi: Fallen Order від творців Titanfall та Apex Legends.

Чому чекаємо: Fallen Order довела, що новий канон далекої-далекої галактики можна доповнити великою грою AAA-класу. Survivor обіцяє бути ще більшою, ще красивішою (і зі ще швидшим завантаженням рівнів).


Коли: 28 квітня

Платформи: PlayStation 5, PC (EA App, Steam, Epic Games Store), Xbox Series X/S

Redfall

Трейлер Redfall

Що це: Чотири герої з різними здібностями в місті після апокаліпсису, і вампіри в ролі ворогів. Кооперативний шутер Redfall розробляє нова студія компанії Arkane, яка раніше випустила Dishonored і нову Prey.

Чому чекаємо: Мультиплеєрний шутер, у якому вороги беруть не кількістю, а якістю.


Коли: 2 травня

Платформи: PC (Steam, Epic Games Store), Xbox Series X/S

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Трейлер The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Що це: Продовження The Legend of Zelda: Breath of the Wild – точно головний ексклюзив року для консолі Nintendo Switch. І, як зазвичай із проєктами Nintendo, новий бенчмарк для індустрії.

Чому чекаємо: Відкритий до вільного дослідження світ, нелінійна історія та зразковий користувацький досвід – п’ять років тому The Legend of Zelda: Breath of the Wild показала можливості Nintendo Switch і вкотре нагадала, чому Nintendo залишається лідером індустрії. Від сиквелу очікуємо чергового прориву.


Коли: 12 травня

Платформа: Nintendo Switch

Suicide Squad: Kill The Justice League

Трейлер Suicide Squad: Kill The Justice League

Що це: Який суперник може скласти конкуренцію Загону самогубців у всесвіті коміксів DC? Хіба що Ліга справедливості. Харлі Квінн, Капітан Бумеранг, Дедшот і Людина-акула повинні вгамувати Супермена, Бетмена й Флеша, яких робить злими суперзлодій Брейніак.

Чому чекаємо: Достатньо того, що відповідають за Suicide Squad: Kill The Justice League автори серії Batman: Arkham, а події гри відбуватимуться в одному всесвіті з трилогією про Темного лицаря.


Коли: 26 травня

Платформи: PlayStation 5, PC (Steam, Epic Games Store), Xbox Series X/S

Обкладинка: EA