Компанія L’Oréal Україна проводить четвертий сезон української Премії L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці». Заявки на участь приймають із 1 квітня до 1 липня 2021 року через онлайн-платформу. Мета Премії — підтримати й відзначити науковиць і заохотити молодих жінок обирати наукові професії та допомагати їм у їхній кар’єрі.

Заявки на участь у Премії можна подавати з 1 квітня до 1 липня 2021 року

До участі запрошують громадянок України віком від 18 до 40 років, які:

• професійно проводять наукові дослідження в галузі STEM (наука, технології, інжиніринг і математика)
мають науковий ступінь, публікації в журналах, що індексуються в міжнародних наукометричних базах Scopus або Web of Science
  є соціально активними в популяризації науки.

Правила участі у Програмі опубліковані на вебсайті.

Кожну заяву оцінюватиме незалежне журі Програми, у складі якого експерти й експертки з різних галузей науки. У жовтні вони оберуть 10 фіналісток для участі у співбесідах, а в листопаді оголосять трійку переможниць. Про спосіб і місце оголошення повідомлять на сторінці Facebook і на офіційному сайті компанії.

Лауреатки отримають грошову премію в розмірі 150 000 гривень, яку можуть використати на власний розсуд.

«Згідно з оприлюдненим дослідженням UNESCO, попри зростання кількості жінок, які обирають науку своєю професією, вони й досі становлять не більше 33% серед усіх науковців світу. Лише 28% серед випускників технічних навчальних закладів і 40% випускників з інформатики – це жінки. З часів заснування Нобелівської премії 1901 року всього 621 науковець здобув нагороду за свою роботу в галузі фізики, хімії та медицини, і серед них лише 22 лауреати – жінки», – компанія L’Oréal Україна.

У межах Фундації L’Oréal створили Премію L’ORÉAL-UNESCO «Для жінок у науці», яку заснували 1998 року в партнерстві з UNESCO. В Україні її реалізують уже четвертий рік поспіль. Мета премії – підвищити рівень представленості жінок у галузі науки. Протягом 23 років премія підтримала та відзначила понад 3500 жінок-науковиць зі 117 країн.


Матеріал підготовлено за підтримки L’Oréal Ukraine