Фільм-учасник Каннського кінофестивалю «Бачення метелика» режисера Максима Наконечного вийшов онлайн на Takflix. Співсценаристкою фільму стала режисерка Ірина Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин»).

Про фільм

Це історія української аеророзвідниці Лілії з позивним «Метелик». Військова повертається з полону до коханого, друзів і побратимів. Поступово вона намагається реабілітуватися й не планує здаватися.

Головну роль зіграла Рита Бурковська («Парфенон»), серед інших – Наталка Ворожбит («Погані дороги»). У фільмі взяли участь й справжні лікарі, військові, колишні полонені, а також членкині «Жіночого Ветеранського руху» (парамедикиня Катерина Приймак і розвідниця, санінструкторка Аліна Гордєєва).

Фільм можна переглянути за посиланням. 10% із кожного квитка Takflix передає «Жіночому Ветеранському Руху», 50% – творцям кіно.

   

Прем’єра фільму «Бачення метелика» відбулася в червні 2022 року на Каннському кінофестивалі, де творча група влаштувала перформанс із сиренами повітряної тривоги, щоб привернути увагу до війни Росії проти України. Він став учасником програми «Особливий погляд» фестивалю. Також отримав відзнаку «Золотий Дюк» за «Найкращий український повнометражний фільм» Одеського МКФ.

Редакція The Village Україна спілкувалася з режисером Максимом Наконечним про «Бачення метелика» як водночас довоєнний і поствоєнний фільм, кастинг людей із воєнним досвідом і новий проєкт у жанрі комедії.

   

Takflix – це онлайн-кінотеатр, який Надія Парфан запустила 31 грудня 2019 РОКУ. Метою платформи засновниця називає «дати доступ до якісних українських фільмів», зосереджуються передусім на авторському й незалежному українському кіно.