Український гурт Ziferblat випустив нову пісню й кліп «Літаки». Це звернення «до тих, хто за роки буде дивитися в чисте безпечне синє небо».

«Написана в ритмі 5/8 ця композиція не містить в собі ні чіткого бажання рухатися, ні бажання жити, ні бажання померти. Я відчуваю її беземоційно. Мені від неї ніяк. Як уже давно стало «ніяк» від болю й жахіть, бо все якось… атрофовано стало», – коментують у гурті.

Кліп зняли в грудні 2023 року на «величезному промерзлому заводі», у зйомках брали участь близько пів сотні людей. Режисером кліпу став Ілля Дуцик. Автором слів є вокаліст гурту Даниїл Лещинський, музику написав ударник Федір Ходаков. 

«Якщо хтось переживав, що після успіху на Нацвідборі й солдауту на київських концертах гурт піде шляхом спрощення своєї музики, то не переймайтеся: нова робота показує, що Ziferblat собі не зраджують», – коментує реліз медіа «Слух».

   

Ziferblat – український гурт братів Валентина й Даниїла Лещинських та ударника Федора Ходакова. У 2023 році вони дебютний випустили альбом «Перетворення».

У 2024 році вони пройшли до фіналу Нацвідбору на Євробачення з композицією Place I Call Home, де посіли друге місце. Перемогу здобув дует Alyona & Alyona й Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

Обкладинка: скриншот із кліпу