Виставку SNAFU української художниці Калини Серяковської й данського художника Мікаеля Колвілл-Андерсена відкриють у Києві.

Назва виставки SNAFU – це іронічний військовий акронім Situation Normal – All Fucked Up, розповідають художники. За їхніми словами, роботи натхненні іронією спроб «жити нормальне життя в столиці під час війни».

Вони розповідають, що, як і багато інших, живуть «у дивній, примусовій і змонтованій нормальності життя»: відвідують концерти класичної музики, опери й культурні події – усе це під постійною загрозою ракетних ударів і повідомлень про те, що люди загинули на передовій.

Виставка триватиме з 1 по 9 березня в готелі Bursa на Подолі, у підвалі, що до війни був культурним простором і «повертає своє призначення».

   

Данський містопланувальник і дизайнер Мікаель Колвілл-Андерсен уже понад півтора року займається ініціативою Bikes 4 Ukraine, яка збирає вживані велосипеди з Європи й відправляє в Україну. Останні шість місяців він перебуває в Києві й займається іншим проєктом – терапевтичним садом у скандинавському стилі, який він хоче організувати на Подолі. Редакція The Village Україна розпитала Колвілла-Андерсена про простір і чому це важливо.